Rtv Pendimi
Good life Restaurant
Samet Tours
auto lider
Lajme

Austri, politikanët në vitin 2018 morën pjesë në 20 fushata kundër muslimanëve

Muslim Shop

VJENË (AA) – Rezultatet e një studimi gjithpërfshirës të cilin e zbatoi OJQ-ja “SOS Mitmensch” në Austri, flasin se në vitin 2018 politikanët kanë marrë pjesë në 20 fushata kundër muslimanëve, raporton Anadolu Agency (AA).

Aktivistët e kësaj organizate joqeveritare, në një konferencë për mediat në Vjenë, u shpërndanë punonjësve mediatikë rezultatet e një studimi interesant në lidhje me fushatat islamofobe dhe anti-muslimane në politikën austriake gjatë vitit të kaluar.

Studimi pohon se në fushatat të cilat në shënjestër kanë pasur muslimanët, kanë qenë të përfhirë edhe zyrtarë politikë të Austrisë.

Raporti thekson se në përhapjen e fushatës anti-muslimane, kanë qenë të përfshirë djathtisti, Heinz-Christian Strache, zëvendës kancelari austriak, Johann Gudenus nga Partia e Lirisë së Austrisë (FPO) dhe ministrja e Çështjeve Sociale, Beate Hartinger-Klein.

Zëdhënësi i organizatës joqeveritare “SOS Mitmensch”, Alexander Pollak, tha se fushata e urrejtjes kundër muslimanëve, për të vetmen arsye, orientimi i tyre fetar, ka arritur në “nivelin e paimagjinueshëm”, krahasuar me disa vite më parë.

Të ngjajshme

Shqipëri, haxhinjtë kthehen nga tokat e shenjta

Kushtrim Guraj

“Investimet në spitale janë për një mjekësi moderne në Kosovë”

Kushtrim Guraj

Rtv Pendimi ju uronë festën e Kurban Bajramit

Kushtrim Guraj

Indonezi, gruaja kurseu duke mbledhur mbeturina 26 vite për të udhëtuar në Haxh

Qëndrim Ibrahimi

Spanjë, shpëtohen 59 migrantë në Mesdhe

Kushtrim Guraj

Turqi, gjenden mbishkrime të lashta 883 vjet

Kushtrim Guraj

Studentët dhe nxënësit nga Shqipëria do të vizitojnë Turqinë

Kushtrim Guraj

Me karrocë drejt Haxhit: Rrëfimi i 34-vjeçarit nga Vushtrria, ëndrra e të cilit tanimë është realitet

Kushtrim Guraj

Edhe një doktore shkence i shtohet Kosovës

Hevzi Hasani