Rtv Pendimi
Good life Restaurant
auto lider
Samet Tours
Vip Well
Lajme

Bie papunësia në Eurozonë

Muslim Shop

Shkalla e papunësisë në Eurozonë në muajin nëntor të vitit të kaluar ka rënë në 7,9 për qind, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas të dhënave të Eurostat-it, në Eurozonën me 19 vende anëtare shkalla e papunësisë së rregulluar sezonalisht e cila ishte 8 për qind, në nëntor ka zbritur në 7,9 për qind. Kështu që është arritur shkalla më e ulët në papunësi që nga tetori i vitit 2008.

Ndërkohë në Bashkimin Evropian (BE) kjo shifër nuk ka ndryshuar në muajin nëntor në krahasim me atë tetor, me 6,7 për qind. Numri i të papunëve në nëntor në BE ishte 16 milionë e 491 mijë, ndërsa në Eurozonë 13 milionë e 40 mijë.

Papunësia më e ulët në nëntor në BE ishte në Çeki me 1,9 për qind. Pas Çekisë vijojnë Gjermania me 3,3 për qind dhe Holanda me 3,5 për qind. Papunësia më e madhe u regjistrua në Greqi me 18,6 për qind dhe 14,7 për qind në Spanjë.

Të ngjajshme

Fshati kosovar ku të gjithë banorët kanë mbiemrin Gashi, por kanë dy fe

Kushtrim Guraj

Kosovë-Turqi, nënshkruhet Plani i Veprimit për bashkëpunim në shëndetësi

Kushtrim Guraj

“Turqia ka qëndruar gjithmonë pranë popullit shqiptar”

Kushtrim Guraj

Refugjatët sirianë e shndërrojnë Turqinë në shtëpinë e tyre të dytë

Kushtrim Guraj

Erdoğan: Do të luftojmë që të ndriçohet çështja e vdekjes së Morsit

Kushtrim Guraj

Diskriminimi ndaj familjes palestineze në Austri

Hevzi Hasani

Ariu polar kalon 1.500 kilometra në kërkim të ushqimit

Hevzi Hasani

Ankara, Albin Kurti takohet me kryeparlamentarin e Turqisë

Kushtrim Guraj

“Roli i bujqësisë në zhvillimin rural, aktivitet i rëndësishëm ekonomik”

Kushtrim Guraj