Rtv Pendimi
Good life Restaurant
auto lider
Samet Tours
Vip Well
Hoxhallaret

Hoxhë Ali Shabani

Muslim Shop

Kam lindur në vitin 1968 në Shkup Shkollën fillore dhe të mesme i kam kryer në vendlindje. Pas shkollës mesme e kam kryer shërbimin ushtarak në Prishtinë në vitin 1987. Në fëmijëri kam ndjekur mësimet e leximit të Kuranit dhe duke qenë klasa e tretë, e kam bërë hatme Kuranin Fisnik. Në Ramazanin e vitit 1989, deshti Allahu dhe më shtohen aspiratat ndaj fesë islame. Në vitin 1990 udhëtova për në Damask, Siri dhe aty u regjistrova në institutin sheriatik dhe njëkohësisht edhe në institutin e gjuhës arabe kështuqë kam vijuar mësimin në dy shkolla. Në Siri pata rastin të takohem me shumë dijetarë, e në mesin e tyre edhe nga trojet tona si dijetarin Abdul-Kadër Arnautin – Allahu e mëshiroftë të cilin e kam pasur professor të hadithit, por edhe kam marrur edhe mësime shtes private. Në fillim të vitit 1994 më ftuan në Shqipëri për përkthyes arabisht – shqip dhe anasjelltas, ftesë që unë iu përgjigja. Qëndrova atje një vit ku e bëmë një punë të denjë në fushën e davetit. Në shtator të vitit 1995 udhëtova për në Jordani dhe u regjistrova në fakultetin e sheriatit pran universitetit privat të Xhereshit në Jordani. Në vitin 1999/2000 diplomova. Prej atëher e deri më sot veproj në fushën e davetit – thirrjes islame. Aktivitet që i zhvilloj në fushë të davetit: – ligjerata me tema të ndryshme në: 1. xhami, 2. mektebe, 3. klube islame 4. media: TV, radio dhe në rrjetin e internetit, – derse metodologjike, – tribuna, – seminare, – kurse të gjuhës arabe – mësimi leximit të Kuranit Fisnik, – përgjigje të pyetjeve fetare, – përkthime të librave fetare, – recensim të librave fetare, – dhe organizime tjera jam i martuar dhe kam tre fëmij. Jetoj në Shkup dhe veproj në dave me shoqatën Ihsan dhe Albislam ku jam drejtor i sektorit per dave (thirrjen islame).

 

Të ngjajshme

Hoxhë Muhidin Ahmeti

Kushtrim Guraj

Hoxhë Osman Abazi

Kushtrim Guraj

Halil Kastrati

Kushtrim Guraj

Prof. Dr. Musa Musai

Kushtrim Guraj

Elvis Naçi

Kushtrim Guraj

PËRKUJTIM PËR MUHIDIN AHMETIN

Kushtrim Guraj

Muderris Rexhep Ismaili, me rastin e 145 vjetorit të lindjës dhe 60 vjetorit të vdekjës

Kushtrim Guraj

Sali Ibraimi

Kushtrim Guraj

Nicolas Blancho

Kushtrim Guraj