Rtv Pendimi
Good life Restaurant
auto lider
Samet Tours
Vip Well
Hoxhallaret

Hoxhë Bahri Curri

Muslim Shop

Hoxhë Bahri Curri është nga fshati Llugë, komuna e Podujevës në Republikën e Kosovës, i biri i Behxhet Ibrahim Currit.
Është i lindur më 27.03.1975 në fshatin Llugë.
Shkollën fillore e kreu në Llugë dhe në Lluzhan në vitin 1990 në Shkollën Fillore “29 nëntori” (ndërsa sot “Afrimi dhe Fahriu”).
Shkollën e mesme e bëri në Medresenë e Mesme “ALAUDDIN” në Prishtinë gjatë viteve 1990-1994.
Gjatë vitit shkollor 1993-1994 ishte kryeredaktor i Fletushkës së Medresesë “Drita e Kur’anit”.
Pas diplomimit në Medrese punoi imam në xhaminë e Lluzhanit deri në shtator të vitit 1995, kur u pranua në Universitetin Islam në Medinë të Arabisë Saudite.
Gjatë viteve 1998-1999 ndërpreu studimet universitare dhe u kthye në atdhe për t’u rreshtuar në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës deri në fund të luftës.
Pas luftës vazhdoi studimet dhe në vitin 2003 diplomoi në Fakultetin e Sheriatit (Jurisprudenca Islame) në Universitetin Islam në Medinë të Arabisë Saudite.
Që nga viti 2003 deri në fund të vitit 2007 ishte redaktor i programit edukativ fetar në Radio Vizioni FM 88.1 MHz në Podujevë.
Në shtator të vitit 2003 e filloi punën imam në xhaminë “Imam Ebu Hanife” në Penuhë të Podujevës, të cilën e vazhdon edhe sot.
Angazhohet në shumë radio e TV me tema e emisione islame si në Radio Llapi FM 103.2 MHz, Radio Vizioni FM 88.1 MHz, Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz, Peace TV, etj.
Merret me aktivitete të ndryshme për të gjitha moshat dhe gjinitë.
Përktheu librat:
– “Disa bindje të shi’itëve”,
– “Një ditë në jetën e një fëmije musliman”, dhe të tjera në punim e sipër.
Ndërsa në bashkëpunim me të tjerët ka përkthyer librat:
– “Perandoria Osmane – Faktorët e ngritjes dhe rënies së saj”,
– “Rrëfimet e vërteta pejgamberike”, dhe të tjera në punim e sipër.
Shkroi dhe përktheu shumë artikuj, të cilët u botuan nëpër revista e gazeta nëpër botën shqiptare si brenda vendit ashtu edhe jashtë tij. Po ashtu dhe u publikuan nëpër portale të ndryshme nëpër internet.
Merret me redaktimin dhe recensimin e shumë librave të ndryshëm.
Studimet pasdiplomike i vazhdon në Universitetin Publik “Hasan Prishtina” në Prishtinë.
Jeton në fshatin Llugë dhe vazhdon me punime e përkthime si dhe vazhdon punën e imamit, hatibit, vaizit dhe mualimit në xhaminë “Imam Ebu Hanife” në Penuhë.
Është i martuar dhe ka dy fëmijë.
Për kontakt:
tel: +37744292491, +38649292491
e-mail:
bahricurri@hotmail.com
bahricurri@gmail.com

 

Të ngjajshme

Hoxhë Muhidin Ahmeti

Kushtrim Guraj

Hoxhë Osman Abazi

Kushtrim Guraj

Halil Kastrati

Kushtrim Guraj

Prof. Dr. Musa Musai

Kushtrim Guraj

Elvis Naçi

Kushtrim Guraj

PËRKUJTIM PËR MUHIDIN AHMETIN

Kushtrim Guraj

Muderris Rexhep Ismaili, me rastin e 145 vjetorit të lindjës dhe 60 vjetorit të vdekjës

Kushtrim Guraj

Sali Ibraimi

Kushtrim Guraj

Nicolas Blancho

Kushtrim Guraj