Rtv Pendimi
Samet Tours
Vip Well
auto lider
Good life Restaurant
Ilaçe për zemrën / Rukja Mirësjellja - Edukata fetare

KATËR GJËRA QË NUK I KE DITUR

Muslim Shop

– Katër gjëra e sëmurin trupin:
1. Të folurit e tepërt.
2. Gjumi i tepërt.
3. Të ngrënit e tepërt.
4. Marrëdhëniet e tepërta seksuale.
– Katër gjëra e shkatërrojnë trupin:
1. Brenga
2. Pikëllimi.
3. Uria.
4. Pagjumësia.
– Katër gjëra e sjellin riskun:
1. Namazi i natës.
2. Istigfari i shpeshtë.
3. Dhënia e lëmoshës.
4. Përmendja e Allahut në mëngjes dhe në mbrëmje.
– Katër gjëra e ndërpresin riskun:
1. Gjumi i mëngjesit.
2. Neglizhimi i shpeshtë i namazeve nafile.
3. Përtacia.
4. Tradhtia.
– Katër gjëra e zbehin fytyrën dhe e largojnë shkëlqimin:
1. Gënjeshtra.
2. Paturpësia.
3. Pyetjet e tepërta pa dituri.
4. Gjynahet e tepërta.
– Katër gjëra ia shtojnë fytyrës shkëlqimin:
1. Devotshmëria.
2. Besnikëria.
3. Bujaria.
4. Njerëzia.
(Imam ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë, Zadul Mead 4/378)

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

TI NUK E DI, PËRDERISA NUK E RISHIKON VETEN

Irfan Jahiu

PËR T’I QETËSUAR SADOPAK ZEMRAT TONA TË PIKËLLUARA

Irfan Jahiu

MOS E DETYRO ASKËND TË MBETET ME TY

Irfan Jahiu

KUPTIMI I DREJTË I KËRKIMIT TË FALJES

Kushtrim Guraj

KJO VLEN PËR TY

Kushtrim Guraj

JI GJITHMONË ME ALLAHUN

Kushtrim Guraj

EDUKOJE SHPIRTIN ME KËTO URTËSI

Kushtrim Guraj

A KE DËGJUAR PËR KËTO PESË GJËRA?

Kushtrim Guraj

MOS I MBYLL DYERT E ZEMRËS SATE

Kushtrim Guraj