Rtv Pendimi
auto lider
Samet Tours
Good life Restaurant
Ilaçe për zemrën / Rukja Probleme shpirtërore & shoqërore

KOHË TË ÇUDITSHME

Muslim Shop

Kohë të çuditshme!
Prindërit dhe nënat kujdesen për veshjen dhe ushqimin e fëmijëve dhe e harrojnë mbjelljen e vlerave dhe të moralit.
Kohë të çuditshme!
Punëtorët nuk janë të sinqertë në punët e tyre, me pretekst se pagat i kanë të ulëta dhe harruan se Allahu i bekon në furnizim hallall dhe e shkatërron haramin.
Kohë të çuditshme!
Të rinjtë dhe të rejat kalojnë orë të tëra në ecje nëpër tregje e dëfrim dhe lodhen në rekatin e parë në namaz.
Kohë të çuditshme!
Të rinjtë dhe të rejat dëgjojnë muzikë me gjoks të zgjeruar, kurse, kur e dëgjojnë Kuranin u shtrëngohen gjokset dhe nuk e kuptojnë se hallalli nuk përzihet me haram.
Kohë të çuditshme!
E blejmë atë që e duam dhe e do epshi me qindra, kurse kur e shohim kutinë e lëmoshës, hulumtojmë mos po gjejmë ndonjë para të hekurit, e ta hedhim në kuti dhe krenohemi me atë që e kemi bërë.
Kohë të çuditshme!
E kurdisim alarmin që të mos vonohemi për në punë dhe e harrojmë takimin me Allahun në namazin e sabahut dhe të gjithë e dimë se ka mundësi ta programojmë alarmin edhe për namaz, po edhe për punë.
Kohë të çuditshme!
E shajmë njëri-tjetrin, flasim për nderin e krijesave të Allahut dhe harrojmë se i kemi melaqet me vete që i shënojnë veprat.
Kohë të çuditshme!
Burrat i shohin gratë dhe vajzat e tyre se si vishen dhe i shfaqin bukuritë e tyre, nuk xhelozojnë dhe nuk mërziten fare, me pretekst se ata janë të kuptueshëm dhe të civilizuar.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

FILLO ME VETEN E PASTAJ ME TJETRIN

Irfan Jahiu

DISA VEPRA QË I SHLYEJNË MËKATET

Irfan Jahiu

DHEMBJET E DYNJASË… !

Irfan Jahiu

CILËT JANË SYTË E BUKUR?

Irfan Jahiu

ATA QË HESHTIN, HESHTIN ME ARSYE

Irfan Jahiu

DHJETË MOMENTET MË TË BUKURA NË JETËN E NJERIUT

Irfan Jahiu

SHTATË AJETET QË TA LEHTËSOJNË NGUSHTIMIN NË GJOKS

Irfan Jahiu

CILËSITË E NAIVIT

Irfan Jahiu

MIKU IM, UNË DHE TI JEMI VËLLEZËR PËR HIR TË ALLAHUT

Irfan Jahiu