Rtv Pendimi
Good life Restaurant
auto lider
Reklama Të ndryshme

Kontribo edhe ti për Xhaminë “Horizont” në Wels të Austrisë

Muslim Shop

Qendra Shqiptare për Kulturë dhe Arsim Wels ju njofton se sapo ka filluar ndertimi i Xhamisë së re e cila do të jetë në funksion për të gjithë besimtarët e këtij qyteti.
Përshkak se objekti kushton shumë dhe xhemati nuk mund ta mbulon këtë shumë, ju ftojmë të merrni pjese në blerjen e këtij objekti duke kontribuar me të holla aq sa të keni mundësi.

Për ato që kontribojnë në ndërtimin e Xhamive, profeti në hadith thotë:

“kush ndërton një shtëpi të Allahut, Allahu i ndërton atij një shtëpi në xhennet”.

Allahu thotë: “me të vërtetë shtëpitë e Allahut i ndërton ai që beson Allahun dhe diten e mbrame, e falin namazin, e japin zekatin dhe nuk i frikësohen vetëm Allahut”.
Xhamitë janë shtepitë e All-llahut në tokë. I dërguari i All-llahut thotë: vendet më të dashura te All-llahu jane xhamitë.

Xhamia është vendi ku zemra gjenë qetësinë e saj, vendi ku edukohen breza te shëndoshë për një të ardhme më të mirë dhe si e tillë e meriton më shumë nga gjithcka tjetër të shpenzohet pasuria për ndërtimin e saj.

I nderuar vëlla mundohu të lësh për veten tënde sadaka të rrjedhshme e cila do të bëj dobi ne atë ditë kur pasuria është e pavlerë.

I dërguari i All-llahut thotë: nëse i biri i Ademit vdes i ndërpriten të gjitha punët e tij përvec se tre punëve dhe përmendi ketu dhe sadakanë e rrjedhshme.

Shumica e njerëve mundohen dhe garojnë në dynjane dhe bukuritë e saj edhe pse e dijnë që prej saj do të largohen një ditë dhe nuk do të marrin me vete vetëm ate qe punuan. Atëhere bëhu ti vëlla i nderuar garues me punë të mira dhe të khajrit. Ku ka punë më të mirë sesa ndërtimi i një xhamie.

Edhe një herë ju ftoj juve të nderuar të ndihmoni aq sa të keni mundesi. Këtu citojmë profetin:”nuk pakësohet pasuria nga sadakaja”.
E lusim All-llahun t’ju shpërblejë më te mira juve dhe te gjithë ata te cilët japin nga pasuria e tyre.
Me respekt Kryesia e Xhamisë Wels.

Për sqarime dhe informata tjera mund te kontaktoni Kryetarin e Xhamisë në tel: 0043 664 104 03 66

Xhiro llogaria është si vijon:
Emri : Verein Albanischer Muslime in Wels
Iban : AT90 1513 0002 7101 0894
BIC Swift : OBKLAT2L

Fb : https://www.facebook.com/AlbanischesKulturundBildungszentrum/

Të ngjajshme

Ari i kuq: Mjedra ruan zemrën dhe mbron nga diabeti dhe kanceri!

Urim Isma

Ajo që po na mungon shumë është thënja: NUK E DI.

Kushtrim Guraj

Kurbanat 2019 (Lista)

Hevzi Hasani

El- hamdu lil-lah

Hevzi Hasani

Pija që vlen sa puna jote

Kushtrim Guraj

Perlat e Islamit – 59 Pjesë (Downloand)

Kushtrim Guraj

Ushqimet që preferohen gjatë ditëve të nxehta

Hevzi Hasani

Ndarësi i përpikt

Hevzi Hasani

Një urim më mungon !

Kushtrim Guraj