Rtv Pendimi
auto lider
Samet Tours
Good life Restaurant
Të ndryshme

Kubetus- Sakhra / Kupola e Shkëmbit

Muslim Shop

Filloi me ndërtimin e saj Halifja e Dinastisë Emevite, Abdulmelik Ibën Mervani vitin 685 ( miladi ) dhe përfundoi vitin 691, zgjodhi këtë formë për të shfrytëzuar pozitën gjeografike të Qytetit, dhe që kjo pjesë të jetë pika më e dallueshme e Qyteti.

Kupola e Shkëmbit morri këtë emër sespe është ngritur mbi shkëmbin nga i cili u ngrit i Dërguari i All-llahut ( paqja dhe bekimi e Zotit qofshin mbi të ) për në Miraxh. Abdulmelik Ibën Mervani ndërtoi këtë Kupolë për të rruajtur dhe për të bërë të pavdekshëm shejntërin e saj.

Muret e kupolës jan në formë tetëkëndëshi, Kupola është e ngritur nga Shkëmbi plot 34 m, ndërtesa e kupolës i ka 4 dyer.

Poashtu vlenë të përmendim që Kupola e Shkëmbit është e shenjtë sepse prej saj u ngrit Muhamedi paqja dhe Bekimete Zotit qofshin mbi të për në Miraxh, ndërsa për Jehudët paraqet poashtu një rëndësi të veçantë pasi ata pretendojnë që poshtë Shkëmbit gjendet Tempulli i Sulejmanit, ndërsa për Krishterët ky vend quhet vendadhurimi i Zotit, dhe pikërisht aty ndodhi mrekullia e Merjemes alejha selam sipas besimit Krishter…

 

Të ngjajshme

Pija që vlen sa puna jote

Kushtrim Guraj

Perlat e Islamit – 59 Pjesë (Downloand)

Kushtrim Guraj

Ushqimet që preferohen gjatë ditëve të nxehta

Hevzi Hasani

Ndarësi i përpikt

Hevzi Hasani

Një urim më mungon !

Kushtrim Guraj

50 DOBI NGA NATA E KADRIT

Kushtrim Guraj

XHAMIA EBU HANIFE NJË BUKURI E VEÇANTË

Kushtrim Guraj

Kryeimami Bajgora mbajti hytben e xhumasë në xhaminë e fshatit Zabel i Ulët

Kushtrim Guraj

Mesazhe muslimanit europian,në prag të Ramazanit

Kushtrim Guraj