Rtv Pendimi
Good life Restaurant
Samet Tours
auto lider
Vip Well
Hoxhallaret

Mazllam Mazllami

Muslim Shop

Hoxhë Mazllami studimet e mesme i kreu në Medresen El-Furkan, të Damaskut gjatë viteve 1975-1980, ndërsa nga viti 1980-1985 studioi në Universitetin e Ez’herit në Kajro, Fakultetin Usulud-din. Gjatë studimeve në Kajro, gjatë kohës së pushimeve ai kthehej në Prizren, dhe disa vite me rradhë nga disa muaj e kryente detyrën e imamit dhe hatibit në xhaminë e Bajraklisë. Në vitin 1987 u punësua në Radio Kajro si ligjërues fetar, në emisionin e transmetuar në gj. Shqipe, ku e vazhdoi punën deri në fund të vitit 1989. Më pas, kthehet në Prizren, dhe punësohet imam, hatib e mual-lim në xhaminë e Jeni Mahallës. Gjatë kësaj kohe, vullnetin e madh që e kishte për davet dhe ligjërimin para xhematit, ai filloi të mbajë ligjërata të rregullta javore në xhaminë e tij, përveç të Xhumasë, por gjithashtu pat edhe një numër të konsiderueshëm të talebeve rreth tij, i cili në atë dhomën e vogël të xhamisë së tij të vjetër, pa përtesë disa vite me rradhë, nga 1990-1997 ua mësoi Kur’anin dhe hadithin e Muhammedit a.s. Prandaj, në emër të gjithë talebeve të tij i them: Allahu të shpërbleftë hoxhë i nderuar me Xhennetin Firdevs. Gjatë kësaj kohe, hoxha i nderuar në bashkëpunim me Bashkësinë Islame organizoi edhe tribuna të shumta fetare me tematika të ndryshme, brenda Kosovës, por edhe në Maqedoni i mbante tribunat e tij në bashkëpunim me hoxhën e nderuar, rahmetli Jakup ef. Hasipin, Allahu e mëshiroftë. Gjatë viteve 1997-1999 përveç davetit që bënte fshat – fshat, shtëpi – shtëpi, hoxha nuk e anashkaloi as luftën tonë me armikun shumëvjeçar serb, kështu që në mënyra të ndryshme, direkte dhe indirekte, ishte pjesëmarrës dhe ndihmës i UÇK-së.
Pas çlirimit të vendit tonë, hoxhës iu shtua interesimi për renovimin dhe ndërtimin e disa xhamive dhe shtëpive për nevojtarët dhe jetimët, ku ishte pjesëmarrës në ndërtimin e mbi 15 xhamive dhe 6-7 shtëpive, brenda Kosovës dhe jashtë saj.
Hoxha vazhdon aktivitetin e tij dhe davetin edhe sot e kësaj dite në xhaminë e Jeni Mahallës, ndërsa në bëjmë dua tek Allahu xh.sh. që t’i jep shëndet për ta vazhduar misionin e tij deri në fund.

Telefon :+386 49 686 357

 

 


Të ngjajshme

Hoxhë Muhidin Ahmeti

Kushtrim Guraj

Hoxhë Osman Abazi

Kushtrim Guraj

Halil Kastrati

Kushtrim Guraj

Prof. Dr. Musa Musai

Kushtrim Guraj

Elvis Naçi

Kushtrim Guraj

PËRKUJTIM PËR MUHIDIN AHMETIN

Kushtrim Guraj

Muderris Rexhep Ismaili, me rastin e 145 vjetorit të lindjës dhe 60 vjetorit të vdekjës

Kushtrim Guraj

Sali Ibraimi

Kushtrim Guraj

Nicolas Blancho

Kushtrim Guraj