Rtv Pendimi
Samet Tours
Good life Restaurant
auto lider
Mirësjellja - Edukata fetare

NUK VDES ASNJË SHPIRT PA E PLOTËSUAR RISKUN E VET

Muslim Shop

Rrëfehet për një njeri se kishte rënë në pus dhe filloi të bërtitte dhe të kërkonte ndihmë. Njerëzit e dëgjuan britmën e tij dhe shkuan shpejt ta shpëtojnë. E nxorën dhe e ngritën nga pusi.
Një njeri erdhi dhe i dha të pijë qumësht e të qetësohet dhe e pyetën se si ra në pus!
Njeriu filloi t’ua sqarojë hollësisht se si ra në pus dhe u afrua në skaj të pusit, që ta përshkruajë se si ra në të mirëpo, këtë herë, ra në pus dhe vdiq.
Shejh Dr. Salih el Megamesi, Allahu e ruajttë, thotë: “Këtij njeriu, nga risku i tij, i kishte mbetur që ta pijë edhe atë sasi të qumështit, kur e piu dhe përfundoi risku i tij që e ka pasur të përcaktuar, ra në të njëjtin vend dhe vdiq!”
Mos kini frikë për riskun tuaj, ju vetëm se merrni shkaqet, kurse Allahu është Furnizuesi dhe nuk do të vdesë asnjë shpirt pa e plotësuar riskun e vet.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

TI JE AI QË VENDOS SE A DO TË NDRYSHOSH

Irfan Jahiu

SHTËPI NË SHITJE A KA KUSH E BLEN ?!

Irfan Jahiu

DHJETË DITËT E DHULHIXHES 

Irfan Jahiu

MOS E HARRO KËTË RREGULL NË JETË

Irfan Jahiu

DISA VEPRA QË I SHLYEJNË MËKATET

Irfan Jahiu

E BUKUR ËSHTË DASHURIA, ATËHERË KUR E GJEN ATË QË E MERITON

Irfan Jahiu

E DREJTA E ÇDO NJERIU ËSHTË TË ËNDËRROJË DHE TË SHPRESOJË

Irfan Jahiu

PËR KËTË PERSON IA VLEN TË LUFTOSH

Irfan Jahiu

THYERJA E ZEMRËS ËSHTË MË E RËNDË SESA AJO E ESHTRAVE

Irfan Jahiu