Rtv Pendimi
Samet Tours
auto lider
Good life Restaurant
Vip Well
Mirësjellja - Edukata fetare

TË FILLOJMË ME PËRMIRËSIMIN E VETES

Muslim Shop

Prindi mundohej ta lexonte gazetën ditore, mirëpo biri i tij i vogël i sillej përreth dhe e pengonte. Kur u lodh prindi nga i biri, e mori gazetën dhe e preu një fletë ku në të gjendej harta e botës, e copëtoi në copa të vogla dhe ia dha të birit, duke kërkuar nga ai që ti bashkojë ato copa dhe ta kompletojë hartën e botës sërish.

Pasi ia dorëzoi copat e fletës, e mori gazetën ta lexojë, me shpresë që fëmija nuk do ta pengonte, sepse gjatë tërë ditës do të ishte i angazhuar me bashkimin e hartës. Mirëpo pasi kaluan vetëm pesëmbëdhjetë minuta, fëmija i bashkoi copat e gazetës dhe i renditi drejt pjesët e hartës. Prindi i habitur e pyeti: A nëna jote ta mësoi gjeografinë?!

Fëmija ia ktheu: Jo, ajo nuk ma mësoi lëndën e gjeografisë. Në anën tjetër të gazetës ishte një fotografi e një njeriu, kur e rregullova njeriun u rregullua edhe harta e botës njëkohësisht!

Bota nuk përmirësohet vetëm se kur ne e përmirësojmë veten. Kur çdonjëri nga ne të fillojë të merret me veten dhe ta përmirësojë atë, me lejen e Allahut, frytet e atij mundi do të duken edhe në përmirësimin e botës. Kurse nëse merremi me përmirësimin e botës dhe e anashkalojmë veten, atëherë do të ndodhë kaosi dhe gjendja jonë nuk do të ndryshohet.

Andaj të fillojmë me veten.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

KUPTIMI I DREJTË I KËRKIMIT TË FALJES

Kushtrim Guraj

KJO VLEN PËR TY

Kushtrim Guraj

JI GJITHMONË ME ALLAHUN

Kushtrim Guraj

EDUKOJE SHPIRTIN ME KËTO URTËSI

Kushtrim Guraj

A KE DËGJUAR PËR KËTO PESË GJËRA?

Kushtrim Guraj

MOS I MBYLL DYERT E ZEMRËS SATE

Kushtrim Guraj

TI JE NË BEGATI DHE PO HARRON

Kushtrim Guraj

KUJDES SE ÇFARË PO NDODH PËRRETH TEJE

Kushtrim Guraj

ME TË HOLLA NUK BLIHET ÇDO GJË

Kushtrim Guraj