Rtv Pendimi
Good life Restaurant
Samet Tours
auto lider
Të ndryshme

Xhamia e madhe e Jafës ( Xhamia Mahmudije )

Muslim Shop

Xhamia Mahmudije është Xhami historike nga periudha Osmane në Qytetin e Jafës, ndodhet në pjesën bregdetare të këtij qyteti, në zemër të pjesës së vjetër të qytetit, afër sheshit të dëshmorëve, punimet përfunduan vitin 1812 gjatë qeverisjes së perandorisë Osmane me këtë vend. Veçohet për nga madhësia e saj, në kuadër të kësaj Xhamie ka funksionuar edhe Medreseja dhe fakulteti i studimeve Islame mbi 4 medh’hebet ( Shkollat juridike )islame.

Kjo Xhami është e rrethuar me dyqane afariste të cilat kanë shërbyer për mirmbatjen e Xhamisë, mirpo fatkeqësisht sot shfrytëzohen nga Izraelitët të cilët morrën kontrollin e këtij qyteti në vitin 1948.

Të ngjajshme

Pija që vlen sa puna jote

Kushtrim Guraj

Perlat e Islamit – 59 Pjesë (Downloand)

Kushtrim Guraj

Ushqimet që preferohen gjatë ditëve të nxehta

Hevzi Hasani

Ndarësi i përpikt

Hevzi Hasani

Një urim më mungon !

Kushtrim Guraj

50 DOBI NGA NATA E KADRIT

Kushtrim Guraj

XHAMIA EBU HANIFE NJË BUKURI E VEÇANTË

Kushtrim Guraj

Kryeimami Bajgora mbajti hytben e xhumasë në xhaminë e fshatit Zabel i Ulët

Kushtrim Guraj

Mesazhe muslimanit europian,në prag të Ramazanit

Kushtrim Guraj