Rtv Pendimi
auto lider
Samet Tours
Vip Well
Good life Restaurant
Mirësjellja - Edukata fetare

ZBUTE ZEMRËN TËNDE

Muslim Shop

Turpi yt nga Allahu vjen sipas sasisë së diturisë që e ke për Allahun.
Ka njerëz nëpër burgje, mirëpo ata janë të lumtur, ka nga njerëzit që nuk kanë hyrë asnjëherë në burg, mirëpo janë nga fatkeqët.
Ka mundësi të gjesh vështirësi në kryerjen e disa veprave të mira, mirëpo rikujtoje se ti e synon kënaqësinë e Allahut.
Zemra jote në bazë është krijuar e pastër, mirëpo gjynahet atë e kanë nxirë.
Të devotshmit zemrat i kanë të mbushura me dashurinë e Allahut, nuk ka vend në to për të tjerët.
O ju të lënduar nga gjynahet, ilaçi juaj është në lënien e tyre.
O ti, i cili bën gjynah dhe nuk pendohesh, sa gjynahe t’u kanë shënuar?!
Ti ndoshta e ke shijuar kënaqësinë e gjynahut, mirëpo a e ke shijuar ëmbëlsinë e të qarit në sexhde.
Vdekja nuk është larg lagjes ku ti banon, vizitoji varrezat që ta shohësh shtëpinë që të pret.
Sa nga ata që janë përkujdesur të tubojnë pasuri, u erdhi vdekja dhe ua ndërpreu shpresat, me vete nuk i morën as fëmijët e as pasuritë.
Çdo orë që kalon më nuk kthehet, bëhu i kujdesshëm që çdo orë e jotja të përmbajë në vete adhurim.
Do ta njohësh vlerën e kohës së humbur, atëherë kur do ta shohësh Xhehenemin: “Ai do të thotë: “Ah, sikur të kisha bërë diçka të mirë për jetën time!” (El-Fexhr: 24)

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

KUPTIMI I DREJTË I KËRKIMIT TË FALJES

Kushtrim Guraj

KJO VLEN PËR TY

Kushtrim Guraj

JI GJITHMONË ME ALLAHUN

Kushtrim Guraj

EDUKOJE SHPIRTIN ME KËTO URTËSI

Kushtrim Guraj

A KE DËGJUAR PËR KËTO PESË GJËRA?

Kushtrim Guraj

MOS I MBYLL DYERT E ZEMRËS SATE

Kushtrim Guraj

TI JE NË BEGATI DHE PO HARRON

Kushtrim Guraj

KUJDES SE ÇFARË PO NDODH PËRRETH TEJE

Kushtrim Guraj

ME TË HOLLA NUK BLIHET ÇDO GJË

Kushtrim Guraj