Rtv Pendimi
Shëndetësi

10 rregulla dhe sugjerime për tu mbrojtur nga koronavirusi:

1. Lani duart shpesh ( ka rendesi shume te madhe )

2.Evitoni kontaktet me persona qe vuajnë nga infeksione akute të rrugëve të frymëmarrjes.

3.Mos prekni me duar hundën dhe gojën.

4.Mbuloni gojën dhe hundet nëse teshtini.

5.Mos pini ilace kundër virozave ose antibiotikë nëse nuk ua ka sugjeruar mjeku.

6.Dezinfektoni sipërfaqet me solucione me baze klori ose alkooli.

7.Vendos maskën vetem nëse dyshon se je i sëmurë ose mendon se ke kontakt me të semurë.

8. Pakot që vinë nga Kina dhe produktet Made in China nuk janë të rrezikshem.

9.Kafshët shtëpiake nuk e përhapin koronavirusin.

10. Drejtohu menjëherë në spital nëse mendon se je infektuar.

#DrIsmailLutolli

Të ngjajshme

Mbrojtja më e mirë kundër çdo virusi

Kushtrim Guraj

A e dini nga vjen fjala Karantena ?

Hevzi Hasani

Stresi dhe shëndeti

Qëndrim Ibrahimi

S’do ju vijë kurrë moment më i mirë për të lënë cigaren

Qëndrim Ibrahimi

COVID 19 – çfarë duhet vepruar

Hevzi Hasani

Pse nuk duhet të trembemi nga Covid-19?

Hevzi Hasani

Murtaja ndëshkim dhe mëshirë

Hevzi Hasani

Temperatura normale e trupit nuk është ajo që dini

Qëndrim Ibrahimi

Lufta kundër koronavirusit mund të fitohet nëpërmjet sheqerit

Kushtrim Guraj