Rtv Pendimi
Good life Restaurant
auto lider
Probleme shpirtërore & shoqërore

A E DI SE ÇFARË TË SJELL AJO QË SHIKON?!

Muslim Shop

A e di se atë që e shikon nga pamjet dhe fotot e grave të zhveshura apo edhe të burrave të zhveshur është mëkat prej mëkateve të mëdha?!

A e di se shikimi i tyre ta mbjell poshtërimin dhe dobësinë?!

A e di se shikimi i atyre kurvërive të bën të vogël në sytë e njerëzve?!

A e di se këto gjynahe të bëjnë që të biesh nga sytë e Allahut?!

A e di se pamja e atyre skenave të fëlliqura të bën që të dobësohesh në dituri dhe të privohesh nga marrja e saj?!

A e di se ato pamje do të të privojnë nga jetesa e qetë bashkëshortore dhe do të të bëjnë të ftohtë në ndjenja ndaj gruas të cilën e do dhe ajo të do?!

A e di se për veprën që e bën, të ndershmit do të të urrejnë?!

A e di se të gjithë atë që e shikon dhe e ke shikuar, do të paguash shtrenjtë, nëse nuk pendohesh tek Allahu?!

A e di se kush i përhap në shoqëri ato fëlliqësira që i sheh, Allahu ka për ta ndëshkuar shumë rreptë, dhe do t’i marrë  gjynahet e të gjithëve atyre që veprojnë me ato mësime?!

A e di ti se ka mundësi që melaqja e vdekjes të ta marrë shpirtin në këtë gjendje, e ky është përfundim i keq?!

Mos harro, Zoti yt është i Butë dhe i Mëshirshëm, të lë një periudhë, mirëpo ti mos u gëzo, se patjetër e ke ta paguash çmimin, edhe nëse ajo ndodh më vonë, normalisht nëse nuk pendohesh.

A e di se nëse braktis një gjë për Allahun, Allahu do të ta zëvendësojë me diçka më të mirë?!

A e di se Allahu gëzohet me pendimin e robit të Tij, pra, pendohu!

A e di se Allahu do të të mbrojë dhe do të të fusë nën mëshirën e Tij, nëse ti u largohesh këtyre pamjeve të fëlliqura dhe do të ta mundësojë që të jetosh jetë të qetë bashkëshortore, a nëse je i pamartuar Allahu do të të furnizojë me grua të ndershme apo nëse je e pamartuar Allahu do të të martojë me të ndershmin?!

Prandaj, mos e bëj ekranin televiziv, kompjuterin dhe celularin tënd të jetë armiku yt, e të shkatërrohesh në dynja para se të shkatërrohesh në ahiret.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

ÇDO SËMUNDJE E KA EDHE ILAÇIN E VET

Irfan Jahiu

MERR MËSIME NGA AJO QË SHEH

Irfan Jahiu

NË MIRËSI BËHU SI AI QË ECËN NËPËR RËRË

Irfan Jahiu

KATËR GJËRA ZGJIDHEN ME KATËR TË TJERA

Irfan Jahiu

KATËR ÇELËSAT E LUMTURISË DHE SUKSESIT TËND

Irfan Jahiu

DISA IDE PËR TË ARRITUR DERI TE LËMOSHA E VAZHDUESHME

Irfan Jahiu

NËNTË FJALITË MË TË BUKURA

Irfan Jahiu

MOS U BËJ SI AI, TI KTHEJA ME TË MIRË

Irfan Jahiu

DERI KUR KËSHTU?!

Irfan Jahiu