Rtv Pendimi
A e keni ditur se qyteti Kordoba në Andulazi…
Kuriozitete

A e keni ditur se qyteti Kordoba në Andulazi…

A e keni ditur se qyteti Kordoba në Andaluzi, pjesë e muslimanëve të Spanjës në mesjetë, kishte mbi një milion banorë, 300 xhami, 800 shkolla publike, bibliotekë me mbi 500 mijë libra, 300 banjo publike,si dhe rrugë të shtruara dhe të ndriçuara.
Ndërsa në anën tjetër, në Evropë, po në atë kohë, nuk ekzistonte asnjë qytet me mbi 50 mijë banorë, asnjë shkollë publike, asnjë banjo publike, asnjë universitet dhe asnjë bibliotekë me mbi 600 libra.

 

Të ngjajshme

Turqi, zbulohen fosile 9 milionë vite të vjetra

Kushtrim Guraj

Gjuha arabe është e jashtëzakonshme

Kushtrim Guraj

Francë, vala e nxehtë solli temperatura të larta rekorde

Kushtrim Guraj

Shkencëtari japonez e pranoi Islamin për shkak të ajetit për fikun dhe ullirin

Kushtrim Guraj

Qatar Airways linja numër një ajrore në botë

Kushtrim Guraj

Turistët interesim të lartë për “ylberin në tokë”

Kushtrim Guraj

Qyteti turk Iğdır një nga vendet më të rëndësishme për shkencën e zogjve

Kushtrim Guraj

Minberi i Salahudinit në Xhaminë e Qytetit Halil ( Ibrahimi alejhi selam )

Kushtrim Guraj

37 vjet pa e humbur asnjë namaz në xhaminë Pejgamberit a.s.

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU