Rtv Pendimi
Pyetje & Përgjëgjje

A i jipet zeqati personit të sëmurë për nevoja shërimi?

A i jipet zeqati personit të sëmurë për nevoja shërimi?

Pyetje :

A lejohet t’i jipet zeqati personit i cili ka nevojë urgjente për ato para.
Sepse, personi në fjalë nuk posedon mundësi materiale t’i paguaj kontrollat mjeksore dhe barnat ?

Përgjigje:

Nëse nuk posedon të holla personale të kontrollohet tek mjeku apo edhe t’i blej ilaçet.
Atëherë, lejohet t’i jipet zeqati, sepse me të hollat e zeqatit, ai kryen me rregull kontrollat mjeksore dhe blerjen e barnave.
Në këtë rast, ai llogaritet i varfër, dhe ndihmohet përmes dhënies së zeqatit.

Shejh Dr. Salih bin Feuzan el Feuzan,- Allahu e ruajtë.

Nga arabishtja:
Suad B. Shabani.

Të ngjajshme

A lejohet aborti, nga frika se do të dobësohem shumë ?

Kushtrim Guraj

A e kam obligim martesën?

Kushtrim Guraj

A është haram që ta studioj filozofinë?

Kushtrim Guraj

Pse po shoh ëndrra erotike

Kushtrim Guraj

Cila është dispozita e të folurit për dore gruasë së huaj e cila është e shtyer në moshë(plakë)?

Kushtrim Guraj

Një vëlla punon me mosbesimtarët, çfarë e këshilloni vëllaun në lidhje me këtë?

Kushtrim Guraj

A lejohet që muslimani të betohet në diçka tjetër jashta Allahut ,- azze vexhel!?

Kushtrim Guraj

Qëndrimi i Islamit ndaj hakmarrjes

Kushtrim Guraj

A lejohet mbyllja e syve në namaz?

Kushtrim Guraj