Rtv Pendimi
Pyetje & Përgjëgjje

A lejohet të fal namazin duke shikuar në video ?

Selam alejkum
A ban mu fal me video
Me leshu videon dhe me bërë namazin sipas videos ?

Alejkumselam nëse nuk dini mu fal më mirë faluni me.libër në.dorë ose me ndonjë fletë ku janë të shkruajtur lutjet e namazit ose ban edhe me celuar dmth i lexon ptej aty çështjet që ndërlidhen me namazin. Kjo duhet të.jetë.derisa ti mësosh dhe pastaj falësh pa to pra kjo duhet të jetë.në.fillim. Kurse me video më.duket problematike sepse ti duhet njiherit me pa aty e pastaj mu fal vet ndërsa kësjtu ësjtë prpblem. Prandaj me libër ose me cellular inshallah. Allahu e di më së.miri.
Hoxhë Irfan Jahiu

Të ngjajshme

Dyshoj se kam sihër për martesë…

Kushtrim Guraj

Qëndrimi i Islamit ndaj hakmarrjes

Kushtrim Guraj

A lejohet mos-falja e xhumasë nga frika e virusit Korona?

Kushtrim Guraj

A lejohet operimi i hundës ?

Kushtrim Guraj

Po më kalon koha e martesës, çka duhet të bejë ?

Kushtrim Guraj

Pse po ndodhin ndarje pak para martesës ?

Kushtrim Guraj

Mos thuaj Amin inshaAllah*!

Kushtrim Guraj

Kolegen e ka lënë i dashuri, një këshill si ta ndihmojmë atë ?

Kushtrim Guraj

A lejohet aborti, nga frika se do të dobësohem shumë ?

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU