Rtv Pendimi
Pyetje & Përgjëgjje

A lejohet vënja(vendosja) e dhëmbëve të arit për burra në raste të nevojshme?

Pyetje:
A lejohet vënja(vendosja) e dhëmbëve të arit për burra në raste të nevojshme?

Përgjigje:
Nëse njeriu ka nevojë për ata dhëmbë, themi se lejohet.
Nuk ka asgjë të keqe dhe nuk ka ndonjë ndalesë nga sheriati islam në lidhje me këtë çështje.
Saqë, Neveviu rahimehullah ka thënë se dijetarët janë unanim se lejohet një veprim i tillë.
Është e ditur se sahabët kanë thyer hundët e tyre nëpër luftêra të ndryshme dhe pas luftës kanë vënë hunda prej arit, njashtu transmetohet se Othmani radijAllahu anhu kishte rregullu dhëmbët e tij prej materialit të arit.
Duke u bazuar në këto transmetime:
Ulemaja kanë thënë se lejohet vënja e dhëmbëve prej arit nëse është nevoja, ose veshja e tyre me material të arit, nëse ata dhëmb janë thyer apo prishur.

Shejh Abdullah el Humejdi, rahimehullah.
Nga arabishtja:
Suad Shabani

Të ngjajshme

A i jipet zeqati personit të sëmurë për nevoja shërimi?

Kushtrim Guraj

A e kam obligim martesën?

Kushtrim Guraj

A është haram që ta studioj filozofinë?

Kushtrim Guraj

Pse po shoh ëndrra erotike

Kushtrim Guraj

Cila është dispozita e të folurit për dore gruasë së huaj e cila është e shtyer në moshë(plakë)?

Kushtrim Guraj

Një vëlla punon me mosbesimtarët, çfarë e këshilloni vëllaun në lidhje me këtë?

Kushtrim Guraj

A lejohet që muslimani të betohet në diçka tjetër jashta Allahut ,- azze vexhel!?

Kushtrim Guraj

Qëndrimi i Islamit ndaj hakmarrjes

Kushtrim Guraj

A lejohet mbyllja e syve në namaz?

Kushtrim Guraj