Rtv Pendimi
Ilaçe për zemrën / Rukja Mirësjellja - Edukata fetare Probleme shpirtërore & shoqërore

ALLAHU NA RUAJTTË NGA SHERRI I TYRE

Allahu na ruajttë nga sherri i:

Gjuhë mjaltit, por i cili në realitet është gjarpër.

Bartësit të fjalëve, i cili i përvëlon njerëzit me bartjen e fjalëve.

Koprracit, i cili familjen e lë të vuajë nga uria, ndërsa ai xhepin e ka të mbushur.

Ziliqarit, i cili para të tjerëve e shfaq dashurinë, por në anën tjetër shpreson të largohet prej teje ajo e mirë që Allahu ta dhuroi.

Mosmirënjohësit, i cili e harron të mirën tënde me kalimin e kohës.

Të padrejtit pa zemër, i cili i shfrytëzon situatat që të kënaqet me hakmarrje.

O Allah, na ruaj nga këta gjashtë njerëz!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

Të ngjajshme

SHTATË GRUPET E SHPËTUARA

Irfan Jahiu

RREZIKU I PIJEVE ALKOOLIKE DHE NARKOTIKËVE

Irfan Jahiu

LIGJËSIMI I SELAMIT DHE DOBITË E TIJ

Irfan Jahiu

MERITAT E SAHABËVE

Irfan Jahiu

MOSRESPEKTIMI I PRINDËRVE

Irfan Jahiu

NGRËNIA E PASURISË HARAM

Irfan Jahiu

RREZIKU I RYSHFETIT

Irfan Jahiu

RRUGA E UDHËZIMIT

Irfan Jahiu

SËMUNDJA E ZEMRËS DHE SHËRIMI I SAJ

Irfan Jahiu