Rtv Pendimi
Probleme shpirtërore & shoqërore

ARSYETONI E MOS U NGUTNI TË GJYKONI

– Një femër hipi në taksi dhe u ul në ulësen anësore të shoferit, kurse ulëset prapa ishin të lira.

(Ajo ishte gruaja e taksistit)

– Një burrë me mjekër kalon pranë xhamisë, e njerëzit janë duke u falur, e ai kalon pa hyrë fare në xhami.

(Ai vetëm se është falur në xhaminë tjetër ku falet namazi menjëherë pas ezanit)

– Një njeri u ul afër një tjetrit në tren, e i dha selam, mirëpo nuk ia ktheu selamin!

(Shumë thjesht, nuk e dëgjoi)

– Shoku yt i shkollës refuzon të dalë natën për të pirë kafe së bashku me ju.

(Ai nuk është koprrac, mirëpo e sheh prindin se si lodhet dhe mundohet t’i dërgojë të holla për çdo muaj)

Në shumicën e rasteve ti nuk sheh, përveçse një pjesë të fotos, e pjesën tjetër paramendoje pozitivisht, me qëllim që mos t’i lëndosh njerëzit dhe mos t’ua marrësh të drejtat. Ki mendim të mirë për të tjerët, që të jesh i qetë dhe të tjerët të jenë të qetë nga ti.

Një nga të parët tanë fisnik tha: “Nëse e sheh një nga vëllezërit e tu mysliman se nga mjekra e tij pikon alkool, duhet të thuash ndoshta i është hedhur mbi mjekër alkool.”

Ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë, thoshte: “Pasha Allahun, njeriu e ka vështirë që për vete ta dijë qëllimin e tij në veprën e tij, e si merr guximin që të flasë për nijetet e të tjerëve?!”

Prandaj, kërkoni arsyetime për vëllezërit tuaj dhe kini mendim të mirë për ta, dhe gjithmonë thoni se ndoshta ai ka ndonjë arsye, por ne nuk e dimë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

Të ngjajshme

FJALË NGA THESARET E DYNJASË (1)

Irfan Jahiu

DEDIKUAR TË PËRMALLUARVE DHE TË LËNDUARVE

Irfan Jahiu

TI DHE AJO, MEDITONI KËTO FJALË

Irfan Jahiu

DISA NJERËZ NË JETË NA VIJNË SI BEGATI

Irfan Jahiu

JETA MES ËNDRRËS DHE SHPRESËS

Irfan Jahiu

JETA VAZHDON EDHE PSE SHPIRTI NDIEN DHEMBJE DHE SYRI LOTON

Irfan Jahiu

DISA FJALË PËR FEMRËN

Irfan Jahiu

MIQËSIA ËSHTË JETË

Irfan Jahiu

TË DHËNA TË VËRTETA

Irfan Jahiu