Rtv Pendimi
Probleme shpirtërore & shoqërore

BRENGAT E NJË TË PIKËLLUARI

Një njeri i pikëlluar, e pyeti një njeri të urtë duke i thënë:

– O ti njeri i urtë, a ka mundësi të më sqarosh se ku është problemi im, jam tepër i pikëlluar?!

I urti i tha:

– Dëshiroj të t’i bëj dy pyetje dhe kërkoj nga ti t’u përgjigjesh.

Njeriu i tha:

– Pyet.

I urti e pyeti:

– Kur erdhe në këtë dynja, ato probleme që i ke, a i solle me vete?!

Iu përgjigj:

– Jo.

I urti prapë e pyeti dhe i tha:

Kur do ta lësh dynjanë, a do t’i marrësh të gjitha ato probleme me vete?!

Iu përgjigj:

– Jo.

Atëherë i urti i tha:

– Një çështje të cilën nuk e solle me vete, e as nuk do të vijë me ty, më mirë është për ty, që mos të ta shkaktojë gjithë atë pikëllim dhe ato probleme.

Bëhu durimtar në çështjet e dynjasë dhe le të jetë shikimi yt kah qielli, më i gjatë sesa shikimi yt kah toka, se vetëm kështu e arrin atë që e dëshiron!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

ZILIA DHE DËMI I SAJ

Irfan Jahiu

SA I SHTRENJTË QË ËSHTË LOTI QË DEL NGA FRIKA E ALLAHUT

Irfan Jahiu

PSE PIKËLLOHESH ?!

Irfan Jahiu

DEGËT NGA ARI

Irfan Jahiu

LUMTURIA ËSHTË E THJESHTË PO NE NUK DIMË SE SI TA GJEJMË

Irfan Jahiu

SHPIRTI IM, TË LUTEM PËR HIR TË ALLAHUT TË MË SHPËTOSH!

Irfan Jahiu

VDIQ PRANË VËLLAIT TË VET NË VARR

Irfan Jahiu

PLAGA E GJUHËS ËSHTË MË E RËNDË SESA E TRUPAVE

Irfan Jahiu

RREZIKU I PADREJTËSISË

Irfan Jahiu

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU