Rtv Pendimi
Pyetje & Përgjëgjje

Cila është dispozita e të folurit për dore gruasë së huaj e cila është e shtyer në moshë(plakë)?

DISPOZITA E TË FOLURIT PËR DORE TË GRUASË E CILA ËSHTË E SHTYER NË MOSHË!

Pyetje:
Cila është dispozita e të folurit për dore gruasë së huaj e cila është e shtyer në moshë(plakë)?
Si dhe nëse ajo vendos në doren e saj ndonjë pengesë(dorëza) a lejohet në këtë rast t’i flasë për dore!?

Përgjigje:
Nuk lejohet me i folë për dore grave të cilat nuk i ke mahrem në përgjithësi, qofshin ato gra të reja apo të shtyera në moshë.
Nuk lejohet gjithashtu gratë t’i përshëndesin burrat, qofshin ata të rinjë apo të shtyer në moshë.
Ngase një gjë e tillë ngërthenë në vete rreziqe të përhapjes të së keqes.

Transmetohet se pejgamberi alejhi selam, ka thënë:
” Unë nuk i përshëndes gratë për dore.”

Aisheja, radijAllahu anha, ka thënë:
” Dora e pejgamberit alejhi selam kurrë nuk ka prekur duar të grave.”

Dhe, nuk ka dallim a posedon gruaja dorëza në duart e saja apo nuk posedon dorëza, duke u bazuar nê argumentet e përgjithshme të sheriatit dhe në marrjen e masave preventive të cilat ndalojnë rrugët të cilat shpiejn drejtë fitnes.

Suksesi vjen vetëm prej Allahut.

Shejh Abdulaziz ibn Bazi, rahimehullah

Nga arabishtja:
Suad B. Shabani
22.03.2015

Të ngjajshme

A lejohet mos-falja e xhumasë nga frika e virusit Korona?

Kushtrim Guraj

A lejohet operimi i hundës ?

Kushtrim Guraj

Po më kalon koha e martesës, çka duhet të bejë ?

Kushtrim Guraj

Pse po ndodhin ndarje pak para martesës ?

Kushtrim Guraj

A lejohet të fal namazin duke shikuar në video ?

Kushtrim Guraj

Mos thuaj Amin inshaAllah*!

Kushtrim Guraj

Kolegen e ka lënë i dashuri, një këshill si ta ndihmojmë atë ?

Kushtrim Guraj

A lejohet aborti, nga frika se do të dobësohem shumë ?

Kushtrim Guraj

A i jipet zeqati personit të sëmurë për nevoja shërimi?

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU