Rtv Pendimi
Probleme shpirtërore & shoqërore

DERI KUR KËSHTU?!

Në shoqërinë tonë kur e marton burri një grua më të vjetër se ai, shpeshtohen muhabete se ai kishte pasur marrëdhënie jashtëmartesore me të dhe ishte i prapambetur.

Në shoqërinë tonë kur burri e do gruan e tij dhe e respekton, shpeshtohen muhabetet se i kanë bërë magji.

Në shoqërinë tonë kur një fëmijë rrëzohet dhe fillon të qajë i bërtasin dhe i thonë se ti je burrë nuk bën të qash! Me çfarë të drejte u bë të qarët haram për burrat?!

Në shoqërinë tonë kur njeriu dështon në ambiciet e veta, ai tenton që edhe tjetrin ta rrëzojë dhe ta pengojë në arritjen e suksesit të tij.

Në shoqërinë tonë kur i përmenden të mirat ndokujt të gjithë heshtin, kurse kur i përmendet një e keqe të gjithë marrin pjesë në të cekurit e të metave të tij.

Në shoqërinë tonë turpërohen nga të qarët, kurse i rrisin zërat kur qeshin.

Deri kur do të vonohet vetëdijesimi ynë dhe kur do t’i shërojmë zemrat tona të sëmura?

Besoj se kemi shumë nevojë për to!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

PSE PIKËLLOHESH ?!

Irfan Jahiu

DEGËT NGA ARI

Irfan Jahiu

LUMTURIA ËSHTË E THJESHTË PO NE NUK DIMË SE SI TA GJEJMË

Irfan Jahiu

SHPIRTI IM, TË LUTEM PËR HIR TË ALLAHUT TË MË SHPËTOSH!

Irfan Jahiu

VDIQ PRANË VËLLAIT TË VET NË VARR

Irfan Jahiu

PLAGA E GJUHËS ËSHTË MË E RËNDË SESA E TRUPAVE

Irfan Jahiu

RREZIKU I PADREJTËSISË

Irfan Jahiu

ÇFARË PËRGATITA UNË PËR AHIRET?!

Irfan Jahiu

ZILIA DHE DËMI I SAJ

Irfan Jahiu

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU