Rtv Pendimi
Tregime

E PER CFARE TE HASMOHEN?!!

Ebu Bekri e kishte emëruar Omer Bin Hattabin gjykatës te Medinës. Qëndroi një vit ne krye te detyrës pa iu ngritur asnjë akuzë apo ankese. Kërkoi nga Ebu Bekri qe ta lironte prej këtij posti.
Ebu Bekri: A nga lodhjet dhe mundimet e gjykimit kërkon largim o Omer?
Omeri: Jo o halifeja i te dërguarit te Allahut,por një popull besimtar nuk kane nevoje për mua;çdonjëri prej tyre e din te drejtën e vet dhe nuk kërkon me shume,e din obligimin e vet dhe nuk përton ne kryerjen e tij,çdonjëri prej tyre ia dëshiron vëllait te vet atë qe e dëshiron për vete…nëse ndonjëri prej tyre mungon një kohe te gjithë mërziten për te,nëse sëmuret e vizitojnë,nëse varfërohet i ndihmojnë,nëse goditet me ndonjë bela e ngushëllojnë…feja e tyre është këshillë,morali i tyre urdhërim për te mire dhe ndalim nga e keqja, e për çka te hasmohen?!
Marre nga : http://www.emanway.com
Përshtati: Sedat Gani Islami
5-4-2005,e marte
Brunei Darussalam

Të ngjajshme

Ndarësi i përpikt

Hevzi Hasani

VDIQ DITËN E DASMËS SË SAJ

Kushtrim Guraj

Rrëfimi i një mbreti

Kushtrim Guraj

Përtype hidhërimin dhe fito lumturinë

Kushtrim Guraj

Pas vështirësisë vjen zgjidhja

Kushtrim Guraj

DASHURIA PËR NËNËN NATYRSHMËRI

Kushtrim Guraj

NËNË, UNË NUK E DUA MUHAMMEDIN -THOTË NJË FËMIJË

Kushtrim Guraj

MAGJISTARET NUK KORREN SUKSES ME KETE GRUA, PERSE?

Kushtrim Guraj

PESHKATARI DHE RRËFIMI PËR FUNDIN E ZULLUMQARËVE

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU