Rtv Pendimi
Të ndryshme

Është gabim fatal të mësohen njerëzit të mbahen vetëm me ndihma dhe zekat

Është gabim fatal të mësohen njerëzit të mbahen vetëm me ndihma dhe zekat. Duhen gjetur format, hapësirat dhe mekanizmat të punësohen, të marin zanate, ose të rigjenerohen paret nëpëmjet investim-vakëfeve ku edhe hapen hapësira pune edhe lekët nuk humbasin tërësisht por formohen të ardhura të tjera të vazhdueshme duke mos rënduar përherë në xhepat e njerëzve. Për fat të keq, ne vazhdojmë të jemi konsumatorë vetëm duke dhënë e duke marrë dhe nuk kemi forcë prodhuese as produkte reale tonat. Kjo sepse nuk dimë ose nuk duam të prodhojmë politika të produktivitetit dhe të projekteve afatgjate por kënaqemi me gjendjen konsumuese madje dhe duke ilustruar ne foto pakot e ushqimeve dhe fytyrat e njerëzve që pranojnë të dalin në foto nga halli gjë e cila na duket e mirë për momentin por na le të prapambetur.

Të ngjajshme

Begatitë e Allahut

Kushtrim Guraj

Tregim këshillues: Një model i lutjes për bashkëshoritin

Hevzi Hasani

Ai që nuk e respekton veten nuk do të respektohet nga të tjerët

Hevzi Hasani

,, Njerëzit janë dëshmitarë të Zotit në tokë “

Kushtrim Guraj

Si i trajton feja viruset dhe fatkeqësitë

Hevzi Hasani

Mos merr për të vogël asnjë mëkat!

Hevzi Hasani

Arbnora Fejza-Idrizi- Gruaja që i solli Kosovës dy rekorde botërore

Hevzi Hasani

Njerëzit që nuk kanë kohë

Hevzi Hasani

Pse na duhet edukimi fetar në shkolla!

Kushtrim Guraj