Rtv Pendimi
Lajme

Familjet e personave të zhdukur që 20 vjet pa përgjigje

Familjarëve të persona e të zhdukur po u mohohen të drejtat e njeriut për 20 vjet, pasi që ende nuk dinë asgjë për familjarët e zhdukur gjatë luftës në Kosovë.

Kështu u tha se tryezën e organizuar nga Qendra Burimore për Persona të Zhdukur (QBPZh), me rastin e Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut.

Bajram Çerkini tha se familjarëve të të zhdukurve çdo ditë u shkelen të drejtat, pasi ende nuk dinë asgjë për fatin e familjarëve.

“Thuhet se fajtor për mos zbardhjen e fatit të familjarëve tanë të zhdukur i ka Serbia, ndërkombëtarët por për 20 vite pyetjet tona asnjëherë nuk morën përgjigje”, tha ai.Ai madje kërkoi sqarim se përse u deshën 13 vjet për të nisur gjurmimet në varrezat e myslimanëve në veri të Mitrovicës.

Ambasadori i Britanisë së Madhe, Nicholas Abbott  ka ofruar mbështetjen e Mbretërisë së Bashkuar për të siguruar të drejtën për të ditur për fatin e personave të zhdukur.

Bartësi i dosjes se personave të zhdukurve në Kosovë, Jahja Lluka tha se nuk do ndalen deri në gjetjen e personit të fundit të zhdukur në Kosovë.

Të ngjajshme

Bëhen 21 vjet nga masakra në Rogovë të Hasit

Qëndrim Ibrahimi

Tërmeti në Durrës, njerëzit dalin nga shtëpitë

Kushtrim Guraj

Për sensibilizimin

Kushtrim Guraj

Tërmet në Shqipëri, ndihet edhe në Kosovë

Kushtrim Guraj

Libi, forcat jolegjitime sulmojnë kopshtin e shkollës, raportohet për viktima

Kushtrim Guraj

“Marrëveshja për Hekurudhat në interes të Kosovës, ndikon në ekonomi”

Kushtrim Guraj

“Dezertimi” i LVV-së dhe LDK-së nga premtimi për transparencë

Kushtrim Guraj

Pensionimi e mungesa e mjekëve, sfidë për shëndetësinë në Kosovë

Kushtrim Guraj

Siri, pranë kufirit turk zhvendosen 31.600 civilë të tjerë

Kushtrim Guraj