Rtv Pendimi
Fëmijët

FËMIJA ËSHTË PASQYRA E EDUKATËS TËNDE!!

Mos thuaj, i biri nuk më respekton, po thuaj, unë çfarë bëja me prindërit e mi!

Mos thuaj, i biri ka moral të keq, po thuaj, nuk dija si ta edukoj!

Mos thuaj, i biri më urren, po thuaj, nuk e mësova se si të donë!

Mos thuaj, i biri nuk flet me mua, po thuaj, unë më herët nuk i dëgjoja fjalët e tij!

Mos thuaj, i biri nuk është burrë, po thuaj, nuk e shihja atë përveçse si fëmijë!

Mos thuaj, i biri është dështak, po thuaj, nuk u përkujdesa për të asnjë ditë!

Mos thuaj, i biri nuk mundet të punon asgjë, po thuaj, nuk i mbjella besim që të punon!

Mos thuaj, i biri bën dua kundër meje, po thuaj, nuk bëja për të dua!

Mos thuaj, i biri është i paqartë, po thuaj, kur u ula me të që t’ia qartësoj gjërat!

Mos thuaj, i biri nuk po rrinë në shtëpi, po thuaj, sjellja ime me të është të rrahurit dhe të bërtiturit!

Mos thuaj, i biri është i paarsimuar, po thuaj, nuk u interesova asnjëherë se çfarë mësoi në shkollë!

Mos thuaj, biri im unë jam prindi yt, po thuaj, biri im ti je i biri im!

Prezenca e moralit dhe edukatës së keqe në mesin e fëmijëve tanë, nuk është diç tjetër, përveçse të edukuarit e gabuar dhe mangësia në edukatë nga disa prindër!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

FËMIJËT TANË DHE NAMAZI

Irfan Jahiu

EDUKIMI I VAJZAVE

Irfan Jahiu

FILLIMI I VITIT SHKOLLOR

Irfan Jahiu

FËMIJËT TANË DHE NAMAZI

Kushtrim Guraj

LETËR ÇDO PRINDI

Kushtrim Guraj

MBARËSONI FËMIJËT TUAJ ME LUTJE

Kushtrim Guraj

T’I MËSOJMË FËMIJËT E VEGJËL PËR VLERËN E PRIVATËSISË

Kushtrim Guraj

GJYSH, ÇFARË DOBIE KA NË LEXIMIN E KURANIT!!

Kushtrim Guraj

KËSHILLA E PRINDIT PËR TË BIRIN!!

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU