Rtv Pendimi
Të ndryshme

Gaza: Nëna 23 vjeçare, 11 fëmijëve me vetëm 4 shtatëzani

Ajo është vetëm 23 vjeçare dhe është nënë e 11 fëmijëve, a mund ta besosh këtë gjë?

Imagjino një vajzë 23 vjeçare dhe të ketë 11 fëmijë.

Nimetja është martuar e re në moshë dhe pas një viti ka lindur binjakët e parë, vitin tjeter sërish binjakë tjerë, pastaj binjakët e tretë

“Unë i kam ngjarë Nënës time… ngase nëna ime  ka lindur binjak. Ajo ka lindur 3 herë binjak andaj edhe unë i kam ngjarë asaj.”

E pas kësaj ka lindur gjashtënjeq, 5 vajza dhe 1 djalë

“Gjatë shtatëzanisë jam lutur dhe Allahu më ka nderuar duke me furnizuar me djalë. Dhe Elhamdulilah më ka lindur djalë por falënderimi i takon Allahut qe nuk më ka humb dashuria ndaj vajzave. Shikoni sa të bukura që janë ato… ”

Ja edhe emrat e tyre te bukur: Renina, Darina, Muhamedi, Jasmina, Merami, Ritaxh, Rehef, Nagem, Gazal, Melek, Rezan.

Nuk është e lehtë që të përkujdesësh për 11 fëmijë thot Nimetja.

“Unë kur flejë ëndërrojë se çka do të bëjë në mëngjes. Për Zotin, ëndërrojë se çka do të bëjë rutinën e të nesërmes” thot Nimetja.

Nimetja thot se ndihet shumë madhështore që së bashku me bashkëshortin, falë Allahut xh.sh, të kujdesen për fëmijët

Nimetja dhe bashkëshorti i saj nuk ndihen të plotësuar akoma, ajo thot  se dikur më vonë dua që t’ia bëjë një vëlla Muhamedit./MESAZHI/

Të ngjajshme

A të falet namazi i Bajramit nëpër shtëpia?

Kushtrim Guraj

Duaja e namazit te nates…

Hevzi Hasani

Sadakatul Fitri dhe rregullat e tij

Kushtrim Guraj

Marrëveshja e Hudejbisë dhe çlirimi i Mekës

Kushtrim Guraj

Kush ishin sahabët që braktisën kodrën e shigjetarëve në luftën e Uhudit?

Hevzi Hasani

Rumania, fener bashkëjetese për myslimanët në Evropën Lindore

Hevzi Hasani

O Allah, na beko me pjesën e mbetur  të Sha’banit dhe mundëso të arrijmë  Ramazanin

Kushtrim Guraj

Sprova vazhdon!

Kushtrim Guraj

Vaktiat e Ramazanit 2020

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU