Rtv Pendimi
Të ndryshme

Gënjeshtra larg nesh!

,, Mallkuar qofshin gënjeshtarët ” (Edh-Dharijat,10)

E pyetën Pejgamberin s.a.w:
O i Dërguar i All-llahut, a mund të jetë besimtari frikacak? Po, tha Pejgamberi a.s.
O i Dërguar i All-llahut, a mund të jetë besimtari koprrac? Po, mundet tha Pejgamberi a.s përsëri.
O i Dërguar i All-llahut, a mund të jetë besimtari gënjeshtarë?Jo, ju tha Pejgamberi s.a.w.

Omer ibn Abdulazizi thoshte:
Për Zotin nuk kam gënjyer asnjëherë, që kur kam kuptuar se gënjeshtra i shëmton njerëzit.

Kjo cilësi e prishur e njerëzve mashtrues e dyftyrësh, nuk ka vend në karakterin e njeriut besimtarë. Mund të kemi plot anomali tjera, por assesi gënjeshtrën. Këtë e ka ndaluar Zoti f.p dhe Profeti i Tij.
Ta kultivojmë të vërtetën dhe sa më të drejtë e të sinqertë të jemi para Zotit, Profetit dhe para njerëzve.
M/A

Të ngjajshme

A të falet namazi i Bajramit nëpër shtëpia?

Kushtrim Guraj

Duaja e namazit te nates…

Hevzi Hasani

Sadakatul Fitri dhe rregullat e tij

Kushtrim Guraj

Marrëveshja e Hudejbisë dhe çlirimi i Mekës

Kushtrim Guraj

Kush ishin sahabët që braktisën kodrën e shigjetarëve në luftën e Uhudit?

Hevzi Hasani

Rumania, fener bashkëjetese për myslimanët në Evropën Lindore

Hevzi Hasani

O Allah, na beko me pjesën e mbetur  të Sha’banit dhe mundëso të arrijmë  Ramazanin

Kushtrim Guraj

Sprova vazhdon!

Kushtrim Guraj

Vaktiat e Ramazanit 2020

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU