Rtv Pendimi
auto lider
Samet Tours
Good life Restaurant
Shkenca dhe teknologjia

Harroni fjalëkalimet, të dhënat do t’i mbrojmë në mënyrë tjetër

Muslim Shop

Prodhimi i telefonave të mençur tashmë kanë vendosur hapjen përmes rrugës së autencitetit biometrik dhe tash gjithnjë e më shpesh një mënyrë e tillë përdoret edhe për hapjen e kompjuterëve, madje edhe të ndërtesave.

ipas disa studimeve, madje 90 për qind të kompanive deri në vitin 2020 do të përdorë autencitetin biometrik, shkruan CNN Money.

Autenciteti biometrik përdorë fytyrën, gjurmët e gishtërinjve për të konfirmuar identitetin e dikujt.

Por, as autenciteti biometrik nuk është e mbrojtur- të dhënat biometrike mund të vidhen dhe të keqpërdoren.

Ekspertët tashmë kanë treguar se është e mundshme që të mashtrohen kamerat për leximin e fytyrës dhe gishtërinjve.

Disa kompani zhvillojnë metoda të reja të bazuara në sjelljen e përdoruesve – në cilën pozitë mbajmë telefonin e mençur kur e përdorim, nëse shtypim me ndihmën e një ose dy duarve, si dhe për nga mënyra si lëvizim gishtin në ekran.

Bankat dhe institucionet financiare janë më të interesuara për këtë mënyrë të identifikimit të përdoruesve, pasi ju mund të krijoni një maskë të një personi ose të shtypë fjalët, por vështirë se mund të kopjoni mënyrën në të cilën dikush lëviz gishtin në ekran.

Të ngjajshme

Rrjetet sociale nxisin depresion tek të rinjtë

Kushtrim Guraj

Google sjell dizajnin e ri për Play Store

Kushtrim Guraj

A është tkurrur mali më i lartë në botë?

Kushtrim Guraj

Stamboll, hapet qendra teknologjike e Microsoft-it

Kushtrim Guraj

Çka pas Ramazanit?

Kushtrim Guraj

Shitja globale e telefonave për Huawei është më e lartë se ndonjëherë më parë

Kushtrim Guraj

Zyrtare: OnePlus lajmëron datat dhe kohën e lansimit të OnePlus 7

Kushtrim Guraj

Alibaba shpërndan postën me anë të “njohjes së fytyrës”

Kushtrim Guraj

Telefonët iPhone 5G mund të arrijnë vitin e ardhshëm, me procesorët nga Qualcomm

Kushtrim Guraj