Rtv Pendimi
auto lider
Samet Tours
Good life Restaurant
Probleme shpirtërore & shoqërore

I ÇMENDUR ËSHTË AI QË MENDON SE NJERËZIT NUK FLASIN PËR TË

Muslim Shop

Imam Shafiu, Allahu e mëshiroftë, thoshte: “Kush mendon se do të shpëtojë nga fjalët e njerëzve, ai është i çmendur.”

Për Allahun thanë se ka ortak dhe se ka bir, dhe për Muhamedin, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin për të, thanë se është magjistar dhe i çmendur, e çfarë mendon ti se do të thonë për njerëzit?!

Llokmani, i urti, i tha të birit: “O biri im, gjëja e parë të cilën duhet ta përfitosh pas besimit në Allahun, le të jetë shoku i sinqertë.”

Shembulli i tij është si shembulli i druri, nëse ulesh nën hijen e tij të bën hije, e nëse merr nga frytet e tij të ushqen, edhe kur nuk të bën dobi, nuk të dëmton.

Nuk është shpikje që të zgjedhësh një mijë shokë në vit, po shpikje e vërtetë është që të furnizohesh me një shok për një mijë vjet. Nuk është e mrekullueshme që ta shohësh për çdo ditë, por e mrekullueshme është që ta ndiesh prezencën e tij përreth teje, edhe nëse është larg.

Çdo dashuri e shkëput vdekja, përveçse dashurisë për Allahun, e cila mbetet përgjithmonë!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

 

 

Të ngjajshme

SHTATË KURORAT

Irfan Jahiu

DHJETË HAPAT PËR T’I REALIZUAR ËNDRRAT E TUA DREJT SUKSESIT

Irfan Jahiu

NUK MJAFTON

Irfan Jahiu

TI JE AI QË VENDOS SE A DO TË NDRYSHOSH

Irfan Jahiu

MJERË PËR NE NËSE NUK NDRYSHOJMË

Irfan Jahiu

PËR NJË JETË MË TË LUMTUR

Irfan Jahiu

LUMTURIA ËSHTË E THJESHTË, POR NE NUK DIMË SE SI TA GJEJMË

Irfan Jahiu

EMËRTIMET E DYNJASË DHE ATO TË AHIRETIT

Irfan Jahiu

BART ME VETE DIÇKA NGA MIRËSIA

Irfan Jahiu