Rtv Pendimi
Mirësjellja - Edukata fetare Probleme shpirtërore & shoqërore

I VARFËRI DHE DYQANXHIU

Ishe një njeri i varfër … Gruaja e tij prodhonte gjalpë dhe burri i saj e shiste në një nga dyqanet e qytetit. Gjalpit ia jepte formën e topit dhe pesha e tij ishte një kilogram. Burri e merrte dhe ia shiste pronarit të dyqanit dhe me çmimin e tij i blinte gjërat e nevojshme për shtëpi.

Një ditë nga ditët pronari i dyqanit filloi të dyshon në peshën e gjalpit. Filloi të vlerëson peshën e secilit top nga topat e gjalpit dhe në fund e vërtetoi se çdo top peshon 900 gram e jo një kilogram dhe u zemërua shumë në njeriun e varfër.

Kur prezantoi i varfëri të nesërmen pronari i dyqanit e prit me fytyrë të mrrolur dhe i zemëruar në të shumë dhe i tha: Unë më nuk do të blej nga ti gjalpë. Ti e shet gjalpin si të jetë një kilogram a në fakt ajo është e mangët për njëqind gram??? Ti je rrenacak dhe tradhtar.

I varfëri kur i dëgjoi fjalët e tij u mërzit shumë dhe e uli kokën dhe tha: I nderuari shitës, ne nuk posedojmë kandar. Mirëpo unë nga ti bleva një kilogram sheqer dhe atë e bëra si peshore për ta matur gjalpin!!!???

Jeni të bindur plotësisht se kandari jot … do të bëhet peshore ku do të maten veprat e tua me të.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

TI SI FËMIJË NË CILIN GRUP BËN PJESË?!

Irfan Jahiu

RRËFIMI I DY GOMARËVE

Irfan Jahiu

DISA IDE PËR TË ARRITUR DERI TEK LËMOSHA E VAZHDUESHME

Irfan Jahiu

SA I BUKUR QË ËSHTË MENDIMI I MIRË PËR ALLAHUN

Irfan Jahiu

VESVESET E SHEJTANIT DHE MBROJTJA PREJ TIJ

Irfan Jahiu

E KËRKOVA NGA ALLAHU XHENETIN, MA DHA DYNJANË!

Irfan Jahiu

TË DREJTAT E RRUGËS DHE ETIKA E SAJ

Irfan Jahiu

SHKAQET E RIZKUT

Irfan Jahiu

KATËR GJËRA MOS I LËR GJATË TËRË JETËS

Irfan Jahiu