Rtv Pendimi
Lajme

“Investimet në spitale janë për një mjekësi moderne në Kosovë”

Klinika e Kirurgjisë Torakale në Prishtinë është bërë me “Video Assistant Thoracoscopy” apo aparat për asistimin me video të mjekut-kirurg gjatë ndërhyrjeve, raporton Anadolu Agency (AA).

Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismail, tha se këto pajisje në Kirurgjinë Torakale janë pajisjet bazë për këtë kirurgji, ndërsa ato do të ruajnë pos shëndetit, edhe xhepin e qytetarit.

Me ardhjen e kësaj pajisje ministri Ismaili tha se është shkurtuar edhe koha e nevojshme e qëndrimit të pacientëve në spital, ngase ndërhyrjet do të kryhen më shpejtë dhe më lehtë.

“Kjo është një aparaturë që ka qenë shumë e nevojshme, e rritë sigurinë e pacientit, i rritë shërbimet tona. Nuk ka nevojë që pacientët tanë të paguajnë 20-30 mijë apo 40 mijë euro që të kërkojnë shërbime jashtë vendit, tani këto operacione kryhen në QKUK”, tha Ismaili.

Drejtori i Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës (SHKUK), Basri Sejdiu, tha se këto investime në spitale janë me qëllim që të shkohet drejtë një mjekësie moderne dhe kjo po arrihet me investim në infrastrukturë, në pajisje dhe trajnim të stafit.

“Kjo tregon se ne kemi staf me edukime minimale, sepse është një staf me vullnet të madh për të punuar. Dhe sjellja e pajisjeve të cilat me një mini-invazion (prerje) shumë të vogël mund të kryejnë punë shumë të mëdha, e rritë motivimin edhe te stafi të cilët kanë me çfarë të punojnë”, tha Sejdiu, duke falënderuar Ministrinë e Shëndetësisë për blerjen e kësaj pajisjeje.

Mjekët e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës para disa muajsh kanë bërë trajnime me staf ndërkombëtar të niveleve të larta.

Ndër vendet që kontribuojnë për trajnimin e mjekëve të Kosovës është edhe Turqia, mjekët e të cilës ndajnë përvoja konkrete me mjekët kosovarë nga viti 2009, në bazë të një marrëveshjeje të nënshkruar nga të dyja palët.

Të ngjajshme

Pretendohet se Trump do të lë 200 ushtarë në lindje të Sirisë

Urim Isma

Vriten 7 civilë në të shtënat përgjatë kufirit të Kashmirit

Urim Isma

Kurti thotë se për një muaj arrihet marrëveshja për qeverisje me LDK-në

Urim Isma

Kosova nënshkruan marrëveshjen për eliminimin e tatimit të dyfishtë me Arabinë Saudite

Urim Isma

Taksa për produktet serbe dhe boshnjake varfëroi shportën e konsumatorëve

Urim Isma

Rreziku për një ngërç tjetër politik

Urim Isma

Johnson-Erdogan diskutojnë për Sirinë, kërkojnë takim me Macron dhe Merkel

Urim Isma

Shoqata “Jetimat e Ballkanit” mbledh rreth 125 mijë franga në tubimin humanitar në Dietikon të Zvicrës

Urim Isma

Merkel: Marrëveshja e Brexit është ende e mundshme të ndodhë

Urim Isma