Rtv Pendimi
Kuriozitete

Ja si u ndërtuan piramidat

Inxhinieri Peter James kundështon idenë sipas të cilës egjiptianët e lashtë i ndërtuan piramidat duke transportuar blloqe të mëdha graniti.

Sipas tij fillimisht është ndërtuar një bërthamë e brendshme duke përdorur blloqe më të vogla dhe më të lehta, se sa gurët e mëdhenj që janë vendosur në pjesën e jashtme. Më pas, është bërë ndërtimi i pjesës së jashtme të piramidës duke përdorur skela.

“Vetëm shikoni numrat. Sipas teorive aktuale, për të vendosur 2 milionë blloqe, egjiptianët do të duhej të vendosnin një bllok të madh çdo 3 minuta. Unë besoj se egjiptianët e lashtë i ndërtuan piramidat njësoj si ndërtohen sot shtëpitë moderne”, tha inxhinieri për Daily Mail. Ai thotë se fillimisht, ishin përcaktuar 4 cepat e piramidës, njësoj si 4 cepat e një shtëpie. Sipas tij, duke flluar nga muret e dhomës së varrimit, egjiptianët kanë ndërtuar platforma të pjerrëta. Peter hedh poshtë edhe atë çka njerëzit besojnë, se egjiptianët i ndërtuan piramidat si një shkallë për të shkuar në parajsë dhe tek Zotat. /Zëri/

Të ngjajshme

Turqi, zbulohen fosile 9 milionë vite të vjetra

Kushtrim Guraj

Gjuha arabe është e jashtëzakonshme

Kushtrim Guraj

Francë, vala e nxehtë solli temperatura të larta rekorde

Kushtrim Guraj

Shkencëtari japonez e pranoi Islamin për shkak të ajetit për fikun dhe ullirin

Kushtrim Guraj

Qatar Airways linja numër një ajrore në botë

Kushtrim Guraj

Turistët interesim të lartë për “ylberin në tokë”

Kushtrim Guraj

Qyteti turk Iğdır një nga vendet më të rëndësishme për shkencën e zogjve

Kushtrim Guraj

Minberi i Salahudinit në Xhaminë e Qytetit Halil ( Ibrahimi alejhi selam )

Kushtrim Guraj

37 vjet pa e humbur asnjë namaz në xhaminë Pejgamberit a.s.

Kushtrim Guraj