Rtv Pendimi
Probleme shpirtërore & shoqërore

KATËR GJËRA ZGJIDHEN ME KATËR TË TJERA

– E para: Nëse je sprovuar me dashurinë ndaj epsheve.

Zgjidhja: Rishikoji marrëdhëniet e tua me namazin.

Argumenti: Pas atyre erdhën brezni, që e braktisën faljen e namazit dhe ndoqën epshet e veta…” (Merjem: 59)

– E dyta: Nëse ndien se nuk ke sukses dhe ndihesh i palumtur.

Zgjidhja: Rishikoji marrëdhëniet e tua me nënën tënde.

Argumenti: “Dhe që të jem i mirë ndaj nënës sime dhe nuk më ka bërë të ashpër dhe të padëgjueshëm.” (Merjem: 32)

– E treta: Nëse ndien ngushtim në gjoks dhe ke stres.

Zgjidhja: Rishikoji marrëdhëniet e tua me Kuranin.

Argumenti: “Kushdo që i kthen shpinën Këshillës Sime, do të ketë jetë të mjeruar…” (Ta Ha: 124)

– E katërta: Nëse e ndien se nuk je i përqendruar në të vërtetën.

Zgjidhja: Rishikoji marrëdhëniet e tua me këshillat.

Argument: “…E sikur të vepronin ata siç këshilloheshin, kjo për ata do të ishte më mirë dhe do të ishin më të fortë në besim.” (En-Nisa: 66)

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

 

Të ngjajshme

PSE PIKËLLOHESH ?!

Irfan Jahiu

DEGËT NGA ARI

Irfan Jahiu

LUMTURIA ËSHTË E THJESHTË PO NE NUK DIMË SE SI TA GJEJMË

Irfan Jahiu

SHPIRTI IM, TË LUTEM PËR HIR TË ALLAHUT TË MË SHPËTOSH!

Irfan Jahiu

VDIQ PRANË VËLLAIT TË VET NË VARR

Irfan Jahiu

PLAGA E GJUHËS ËSHTË MË E RËNDË SESA E TRUPAVE

Irfan Jahiu

RREZIKU I PADREJTËSISË

Irfan Jahiu

ÇFARË PËRGATITA UNË PËR AHIRET?!

Irfan Jahiu

ZILIA DHE DËMI I SAJ

Irfan Jahiu

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU