Rtv Pendimi
Fëmijët

KËSHILLA E PRINDIT PËR TË BIRIN!!

Biri im!! Për t’u bërë mbret i respektuar në mesin e njerëzve, mos fol për gjërat para se të vërtetosh saktësinë e burimit!!

Nëse të vjen ndokush me lajm, sigurohu dhe qartësoje lajmin, para se ta përhapësh!

Ruaju nga thashethemet! Mos i beso çdo gjëje që flitet dhe gjysmës së asaj që shihet!

Nëse Allahu të sprovon me armik, kundërshtoje me mirësi ndaj tij, dhe ktheja të keqen me të  mirë, dhe ka mundësi që armiqësia të shndërrohet në dashuri!!

Nëse dëshiron të dish se kë e ke shok, udhëto me të! Në udhëtim, njeriut i shkrihet pamja e jashtme dhe i shpaloset personaliteti i tij! Për këtë është arsye udhëtimi (es sefer—në gjuhën arabe) e ka marrë këtë emër, ngase e shpalos moralin dhe natyrshmërinë e njeriut!!

Nëse njerëzit të sulmojnë dhe ti je në të drejtë, apo të gjuajnë me kritika, gëzohu!! Ata ta bëjnë me dije se ti je i suksesshëm dhe ke ndikim!! Qenit të ngordhur, as nuk i bihet dhe as nuk i hedhet, përveç se pemë që jep fryte!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

Të ngjajshme

FËMIJËT TANË DHE NAMAZI

Irfan Jahiu

EDUKIMI I VAJZAVE

Irfan Jahiu

FILLIMI I VITIT SHKOLLOR

Irfan Jahiu

FËMIJËT TANË DHE NAMAZI

Kushtrim Guraj

LETËR ÇDO PRINDI

Kushtrim Guraj

MBARËSONI FËMIJËT TUAJ ME LUTJE

Kushtrim Guraj

T’I MËSOJMË FËMIJËT E VEGJËL PËR VLERËN E PRIVATËSISË

Kushtrim Guraj

GJYSH, ÇFARË DOBIE KA NË LEXIMIN E KURANIT!!

Kushtrim Guraj

TI DHE FËMIJA YT

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU