Rtv Pendimi
Mirësjellja - Edukata fetare

KJO VLEN PËR TËRË JETËN TËNDE !

Vepro çfarë të duash, mirëpo mos e dëmto askënd.

Dallohu me çfarë të duash, mirëpo mos u bë mendjemadh ndaj askujt.

Diskuto me kë të duash, mirëpo mos ofendo asnjëherë.

Zemërohu si të duash, mirëpo mos e lëndo askënd.

Mos ndjej keqardhje për faljen që ia bëre atij që të dëmtoi, edhe atë fort, sepse kjo, është shumë më e mirë se sa të ndjesh keqardhje se ti e dëmtove dikë dhe ai nuk ta fali.

Nëse njerëzit të garojnë për dynja, lejua atyre dynjanë.

Nëse njerëzit të garojnë për ahiret, ti bëhu më i shpejti prej tyre.

Allahu ia jep dynjanë atij që e do dhe atij që nuk e do, kurse ahiretin ia jep vetëm se atij që e do!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

SHTËPIA E MUSLIMANIT

Irfan Jahiu

VIRTYTET E IMAM MALIKU

Irfan Jahiu

MENDJEMADHËSIA DHE DËMI I SAJ

Irfan Jahiu

FUQIZIMI I VETËDIJES SË MBIKËQYRJES HYJNORE

Irfan Jahiu

Irfan Jahiu

VEPRA E MIRË

Irfan Jahiu

DËMET E GJUHËS!

Irfan Jahiu

SHTATË GRUPET E SHPËTUARA

Irfan Jahiu

RREZIKU I PIJEVE ALKOOLIKE DHE NARKOTIKËVE

Irfan Jahiu