Rtv Pendimi
Të ndryshme

KUJDES NGA TË PERQESHURIT

Vëllezër dhe motra të nderuara,kujdes të mos e përqeshim dikend per ndonjë të metë fizike,që Allahu ka dasht dhe ashtu e ka krijua.
Psh.dikush e perkesh dikend,pse është i (e) ulët apo shum i nalt,esmer apo disi tjetër,e ka zërin apo të folurit nryshe nga të tjerët.
I ka sytë kështu apo ashtu.
Të përqeshurit për ndonjë të metë të dikujtë,nuk eshtë thjeshtë përkeshje e një njeriu,por ka një dmth.shum të gabuar.Ngase ajo dmth.se njeriu që përkesh njeriun tjetër,ka kuptimin,sikur ai thotë:Allahu mir që e ka krijuar,por,Ai ka gabua ,dhe e ka krijua kështu.
Nuk është dash kështu ta krijon por Ai,ose ka gabua ose ska mund që ta krijon në formë më të mirë,(hasha we kel-la larg kesaj është Madhëria e Tij).
Pra të nderuar,të perqeshurit dikend për ndonjë të metë fizike,apo mentale psiqike,nuk është thjeshtë një gjunah,por mund të con deri në kufër,(në dalje nga feja)Allahu na ruajtë.
Allahumme Amin ja Rabbel Alemin.

Hoxhë Zekerija Bajrami

Të ngjajshme

RUAJU NGA PËRGOJIMI DHE PËRGOJUESIT!

Kushtrim Guraj

Njëherë e njëkohë….

Kushtrim Guraj

Ndihmo në ribotimin e librit shkrim-leximi arab-kuranor

Hevzi Hasani

Ai që pendohet është i dashuri i Zotit!

Kushtrim Guraj

Ti llogaritim veprat tona sot, para se me na i llogarit Krijuesi ynë nesër

Kushtrim Guraj

A të falet namazi i Bajramit nëpër shtëpia?

Kushtrim Guraj

Duaja e namazit te nates…

Hevzi Hasani

Sadakatul Fitri dhe rregullat e tij

Kushtrim Guraj

Marrëveshja e Hudejbisë dhe çlirimi i Mekës

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU