Rtv Pendimi
Familja & jeta bashkëshortore

KUSH NUK E KUPTON FEMRËN NUK IA DIN ASAJ VLERËN!!

Dy bashkëshortët u pajtuan mes veti që mos t’ia hapin derën askujt që vjen në vizitë të tyre! Dhe me të vërtetë, familja e burrit erdhën në vizitë dhe trokitën në derë, dhe të dy bashkëshortët e shikuan njëri-tjetrin se çfarë të veprojnë, mirëpo vendimi vetëm se ishte pas marrë dhe nuk e hapën derën.

Nuk shkoi pak dhe vetëm se ia arritën familja e gruas dhe trokitën në derë! Burri e shikoi gruan dhe asaj vetëm se filluan t’i rrjedhin lotët dhe të thotë: Pasha Allahun, nuk mundem të përballoj që prindërit e mi të qëndrojnë në prag të derës, e unë mos ta hapi derën! 

Burri heshti dhe e uli kokën, kurse gruaja e hapi derën!! 

Kaluan disa vite dhe u furnizuan me katër fëmijë djem, dhe më vonë u furnizuan edhe me të pestin fëmijë, i cili ishte vajzë. Prindi për lindjen e saj u gëzua tej mase! Njerëzit e pyetën të habitur se pse po gëzohesh për vajzën kaq shumë, kurse për lindjen e djemve nuk je gëzuar kështu?!

U përgjigj: Kjo është ajo që do të ma hapë derën!

Kush nuk e kupton femrën nuk ia din asaj vlerën!! 

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

 

 

Të ngjajshme

PËR TA KUPTUAR HESHTJEN E TIJ

Kushtrim Guraj

SHKAQET E ZBRITJES SË BEREQETIT

Kushtrim Guraj

ZBUKURIMI I LEJUAR DHE AI I NDALUAR

Kushtrim Guraj

Problemet bashkshortore – Një rast i një çifti që më mërziti…

Kushtrim Guraj

Çka lejohet të shihet nga femra muslimane para martesës? A lejohet ta heqë shaminë që t’ia tregojë flokët atij që e kërkon dorën e saj?

Kushtrim Guraj

GRUAJA IME, TI JE DHURATA MË E BUKUR E ALLAHUT PËR MUA!!

Kushtrim Guraj

KUR NJË GRUA NDJEHET MREKULLUESHËM!!!

Kushtrim Guraj

PSE ALLAHU NUK DONË QË GRUAJA TË PIKËLLOHET!!

Kushtrim Guraj

BËJI KËTO RREGULLA LIGJ NË SHTËPI!!

Kushtrim Guraj