Rtv Pendimi
Fëmijët

LETËR ÇDO PRINDI

-Fëmiu yt gënjen shumë, sepse ti e llogaritë ashpër.

– Fëmiu yt nuk ka besim në vete, sepse ti nuk e inkurajon.

– Fëmiu yt flet dobët, sepse ti nuk komunikon shpesh me të.

-Fëmiu yt vjedh, sepse ti nuk e ke edukuar të japë dhe shpenzojë.

-Fëmiu yt frikacak, sepse ti e mbronë atë.

– Fëmiu yt nuk respekton të tjerët, sepse ti nuk ulë zërin me atë.

– Fëmiu yt qëndron i nervozuar çdo herë, sepse ti nuk e lavdëron.

– Fëmiu yt është koprrac, sepse ti nuk e ndihmon.

-Fëmiu yt është i dhunshëm me të tjerët, sepse ti e keqtrajton.

-Fëmiu yt xhelozon, sepse ti e neglizhon.

– Fëmiu yt të pengon, sepse ti nuk e puthë e përqafon.

– Fëmiu yt nuk të dëgjon, sepse ti shpesh nga ai kërkon.

– Fëmiu yt rri i mbyllur, sepse ti je i nxënë.

-Fëmiu yt shpeshëherë sillet se me qenë ‘prindi yt’, sepse gjyshi i tij nuk respektohet nga ti.

-Fëmiu yt është egoist, sepse ti altruizmin e shprehë me të tjerët dhe jo me atë.

-Fëmiu yt nuk lexon, sepse ti i servon lojëra kompjuterike. Prindër, bëni kujdes se si silleni me fëmijët. Ata i keni amanet.

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi

 

 

 

Të ngjajshme

FËMIJËT TANË DHE NAMAZI

Irfan Jahiu

EDUKIMI I VAJZAVE

Irfan Jahiu

FILLIMI I VITIT SHKOLLOR

Irfan Jahiu

FËMIJËT TANË DHE NAMAZI

Kushtrim Guraj

MBARËSONI FËMIJËT TUAJ ME LUTJE

Kushtrim Guraj

T’I MËSOJMË FËMIJËT E VEGJËL PËR VLERËN E PRIVATËSISË

Kushtrim Guraj

GJYSH, ÇFARË DOBIE KA NË LEXIMIN E KURANIT!!

Kushtrim Guraj

KËSHILLA E PRINDIT PËR TË BIRIN!!

Kushtrim Guraj

TI DHE FËMIJA YT

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU