Rtv Pendimi
Shëndetësi

Lufta kundër koronavirusit mund të fitohet nëpërmjet sheqerit

Një kërkim ndërkombëtar në luftën kundër koronavirusit ka rënë në gjurmët e anti-virusit.

Publikimet e Shkencës së Avancuar, nga dy ekipe britanike dhe zvicerane bëjnë me dije se duke përdorur molekula të modifikuara sheqeri, të quajtura ciklodektrins mund të prishin shtresën e jashtme të virusit dhe të shkatërrojnë pjesët infektive të virusit.

Në këtë mënyrë mund të parandalohej përhapja e koronavirusit madje pa dëme në njerëz.

Kurse Australia ka rikrijuar në një laborator koronavirusin, dhe mendohet se do të jetë më e thjeshtë tashmë për të gjetur edhe zgjidhjen se si mund të ndalet.

Një mënyrë tjetër për të ndalur këtë virus është edhe me zbardhues, por është substancë shumë toksike dhe nuk mund të aplikohet në trupat e qenieve njerëzore.

Të ngjajshme

A e dini nga vjen fjala Karantena ?

Hevzi Hasani

Stresi dhe shëndeti

Qëndrim Ibrahimi

S’do ju vijë kurrë moment më i mirë për të lënë cigaren

Qëndrim Ibrahimi

COVID 19 – çfarë duhet vepruar

Hevzi Hasani

Pse nuk duhet të trembemi nga Covid-19?

Hevzi Hasani

Murtaja ndëshkim dhe mëshirë

Hevzi Hasani

Temperatura normale e trupit nuk është ajo që dini

Qëndrim Ibrahimi

10 rregulla dhe sugjerime për tu mbrojtur nga koronavirusi:

Hevzi Hasani

Sa herë në javë duhet t’i lani fëmijët gjatë dimrit?

Kushtrim Guraj