Rtv Pendimi
Të ndryshme

Më pëlqeu shumë!

Një njeri e kishte pytur një dijetar: A jam unë nga njerëzit e mirë? Dijetari ju përgjigjë: Nese lutesh për prinderit e tu ti je nga të miret.
Duke u bazuar në hadithin e Pejgamberit alejhi selam ku ka thënë:” Kur vdes robi i Allahut i shkeputën veprat e tij me ketë botë përveq se në tri raste… dhe kur lën një fëmijë të mirë që lutet për të”.
Pra, ti je nga të miret përderisa benë lutje për ta.
Shpesh herë thuaj: O Zot me fal mua dhe prinderit e mi, sepse kjo lutje bashkon dy adhurime: bamiresinë ndaj prindërve dhe kërkim faljen.
Allahu ju falte juve, prinderit tuaj dhe të gjithë muslimanët.

Përktheu nga gjuha arabe: Fadil Musliu

Të ngjajshme

A të falet namazi i Bajramit nëpër shtëpia?

Kushtrim Guraj

Duaja e namazit te nates…

Hevzi Hasani

Sadakatul Fitri dhe rregullat e tij

Kushtrim Guraj

Marrëveshja e Hudejbisë dhe çlirimi i Mekës

Kushtrim Guraj

Kush ishin sahabët që braktisën kodrën e shigjetarëve në luftën e Uhudit?

Hevzi Hasani

Rumania, fener bashkëjetese për myslimanët në Evropën Lindore

Hevzi Hasani

O Allah, na beko me pjesën e mbetur  të Sha’banit dhe mundëso të arrijmë  Ramazanin

Kushtrim Guraj

Sprova vazhdon!

Kushtrim Guraj

Vaktiat e Ramazanit 2020

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU