Rtv Pendimi
Probleme shpirtërore & shoqërore

MERR MËSIME NGA AJO QË SHEH

Mësoje nga malet qëndrueshmërinë mbi vlerat dhe moralin.
Mësoje nga deti thjeshtësinë karshi atij që është më i dobët.
Mësoje nga dita qartësinë dhe çiltërsinë.
Mësoje nga nata qetësinë dhe rehatinë.
Mësoje nga lulet bukurinë e shpirtit.
Mësoje nga kozmosi precizitetin dhe përsosurinë.
I lartësuar është Allahu që na e përsosi këtë kozmos dhe na nxiti të meditojmë, që ta mësojmë madhështinë e Tij.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

FJALË NGA THESARET E DYNJASË (2)

Irfan Jahiu

FJALË NGA THESARET E DYNJASË (1)

Irfan Jahiu

DEDIKUAR TË PËRMALLUARVE DHE TË LËNDUARVE

Irfan Jahiu

TI DHE AJO, MEDITONI KËTO FJALË

Irfan Jahiu

DISA NJERËZ NË JETË NA VIJNË SI BEGATI

Irfan Jahiu

JETA MES ËNDRRËS DHE SHPRESËS

Irfan Jahiu

JETA VAZHDON EDHE PSE SHPIRTI NDIEN DHEMBJE DHE SYRI LOTON

Irfan Jahiu

DISA FJALË PËR FEMRËN

Irfan Jahiu

MIQËSIA ËSHTË JETË

Irfan Jahiu