Rtv Pendimi
Probleme shpirtërore & shoqërore

MIKU IM, UNË DHE TI JEMI VËLLEZËR PËR HIR TË ALLAHUT

Miku im!
Nëse një ditë prej ditësh gaboj ndaj teje, mos ki frikë, sepse unë do të vij e do të kërkoj falje prej teje.
E nëse ti, një ditë nga ditët, gabon ndaj meje dhe i drejton kah unë shigjetat e akuzave të tua, dhe ngutesh në gjykim ndaj meje, eja me shpejtësi tek unë.
Unë do të të pres përfundimisht.
Do t’i shohësh lotët e mi që dalin nga dashuria për ty dhe nga mallëngjimi i mungesës sate.
Unë dhe ti jemi vëllezër, për hir të Allahut!
Unë do të të pres dhe do të të fali, edhe nëse më ke lënduar.
Mos harro se qortimi vjen sipas sasisë së dashurisë!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

HARAMET QË NDIKOJNË NË VËLLAZËRI

Irfan Jahiu

HIPOKRITËT

Irfan Jahiu

MEDRESEJA E NATËS

Irfan Jahiu

SHKAQET E ZBRITJES SË BEREQETIT

Irfan Jahiu

SHTËPIA E MUSLIMANIT

Irfan Jahiu

VLERA E ISTIGFARIT DHE GJURMËT E TIJ

Irfan Jahiu

MAGJIA

Irfan Jahiu

PENDIMI DHE MËSHIRA E GJERË E ALLAHUT

Irfan Jahiu

MOSRESPEKTIMI I PRINDËRVE

Irfan Jahiu