Rtv Pendimi
Mirësjellja - Edukata fetare

MOS FUT URREJTJE ME PYETJET E TUA

1. E pyeti njëra nga gratë shoqen e saj kur e lindi fëmijën: Çfarë të dhuroi burri me lindjen e fëmijës?!
-I tha: Nuk më dhuroi gjë.
-Sa është kjo logjike? Ti a nuk ke vlerë te burri yt? – ia kthehu ajo grua.
Me ato fjalë ajo e hodhi një bombë dhe u largua.
Burri i saj u kthye nga puna në mesditë dhe e gjeti gruan të zemëruar dhe u zënë mes vete dhe u fjalosën derisa erdhi çështja te divorci.
Prej nga erdhi problemi?! – Nga ajo fjalë që e tha ajo grua.
—————————————-
2. -E pyeti njëri shokun dhe i tha: E si po jetoni në këtë shtëpi, po çuditem me ju?! A është e mjaftueshme dhe e gjerë për ju?!
-Kjo shtëpi për ne është e mjaftueshme dhe e gjerë, dhe ty kjo çështje nuk të intereson- ia ktheu shoku.
Ky njeri do që të futë përçarje në shtëpi dhe t’i nxisë anëtarët e saj të zihen mes vete. Kjo është e ligë.
—————————————-
3. U takua me një djalosh të ri dhe të mrekullueshëm dhe i tha: Ku punon?!
-Në shitoren e filanit – ia ktheu.
-E sa të paguan?!
-Më paguan kaq (dhe e përmendi shumën).
-Vetëm aq – ia kthen njeriu i habitur!! Ti si jeton me ato të holla?! Pronari i shitores e meriton mundin dhe djersën tënde.
Djaloshi filloi ta urrejë punën dhe shkoi të kërkojë nga pronari rritjen e rrogës u refuzua dhe e braktisi punën!
Ishte shumë mirë duke punuar kurse tani mbeti pa punë.
—————————————-
4. E vërejti prindin se ishte i qetë e i lumtur dhe i tha: Pse nuk po të viziton i biri shpesh?!
-Ka obligime brenda ditës dhe punon shumë – ia ktheu prindi.
-E si po beson se nuk po ka kohë për ty që të të vizitojë?!
Kjo fjali e ndryshoi zemrën e prindit, filloi të ndiejë urrejtje pasi zemra e tij ndiente lumturi dhe kënaqësi.
—————————————-
– Ne shpesh në përditshmërinë tonë i parashtrojmë disa pyetje (Pse nuk e ke blerë këtë?! Pse nuk e posedon këtë?! Si po e duron këtë person?! E si po e lejon një gjë të tillë?! etj.) dhe fare nuk mendojmë se si do të ndikojë ajo pyetje te tjetri dhe si do ta kuptojë ai, dhe nuk e dimë se çfarë përçojnë këtë pyetje në shpirtin e atij që i dëgjon?!
Ndoshta qëllimi ynë nuk është i keq apo atë e bëjmë nga padituria, mirëpo ajo më vonë bëhet sebep që të shkatërrohen jetë, familje dhe pasuri e shumë gjëra të tjera. Prandaj ki kujdes, mos fut urrejtje në zemrat e njerëzve me pyetjet e tua!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

FJALË NGA THESARET E DYNJASË (2)

Irfan Jahiu

FJALË NGA THESARET E DYNJASË (1)

Irfan Jahiu

DEDIKUAR TË PËRMALLUARVE DHE TË LËNDUARVE

Irfan Jahiu

DISA NJERËZ NË JETË NA VIJNË SI BEGATI

Irfan Jahiu

JETA MES ËNDRRËS DHE SHPRESËS

Irfan Jahiu

JETA VAZHDON EDHE PSE SHPIRTI NDIEN DHEMBJE DHE SYRI LOTON

Irfan Jahiu

DISA FJALË PËR FEMRËN

Irfan Jahiu

MIQËSIA ËSHTË JETË

Irfan Jahiu

TI JE AI QË VENDOS SE A DO TË NDRYSHOSH

Irfan Jahiu