Rtv Pendimi
Agjërimi Pyetje

MOSAGJËRIMI I NATËS SË MADHE TË KADRIT

Pyetje:

Kam agjëruar krejt muajin e agjërimit, përveç Natës së Madhe. Nuk kam mund ta agjëroj atë natë, sepse e kam martuar vëllanë bash në atë Natë të Madhe. Desha një këshillë nga ju, si ta zëvendësoj (kompensoj) atë natë, kur dihet se ajo natë vlen sa një mijë muaj?

Përgjigje:

Pasha Allahun që ka krijuar çdo gjë të gjallë, edhe sikurse tërë pjesën e mbetur të jetës tënde të agjërosh, nuk do të mund të arrish kompensimin e plotë të asaj dite, dhe subhanallah sa keq e keni manifestuar dhuntinë dhe begatinë e Allahut për martesën e vëllait tuaj me shkelje të ligjit të Allahut!

Këshilla ime për ty është si në vijim: Në radhë të parë duhet të pendohesh tek Allahu Fuqiplotë për këtë gjynah të madh që  e ke vepruar dhe të kërkosh falje nga Ai, sepse vetëm Ai falë mëkatin dhe pranon pendimin nga robi i sinqertë dhe të ripërtërish besën me Të që kurrë më, madje edhe njëherë të vetme të mos biesh në kësi gabimi.

Dhe nën dy, ke obligim që të agjërosh dy muaj të plotë pa ndërprerje për atë ditë të prishur. Allahu ta faltë gabimin dhe ta pranoftë pendimin.

Allahu e di më së miri!

Dr. Shefqet Krasniqi

Të ngjajshme

SHARJA DHE OFENDIMET A E PRISHIN AGJËRIMIN

Kushtrim Guraj

PUTHJA APO LOZJA E BURRIT ME GRUAN E TIJ NË DITËT E RAMAZANIT

Kushtrim Guraj

Nuk ka agjëruar për shkak të punës, si është halli i tij?

Kushtrim Guraj

NUK MË LEJON BURRI TË AGJËROJ, A TA DËGJOJ APO JO

Kushtrim Guraj

Ka agjëruar duke qenë me menstruacione?!

Kushtrim Guraj

Kur lejohet prishja e agjërimit?

Kushtrim Guraj

Si duhet ta kompensoj mos-agjërimin e një dite të Ramazanit?

Kushtrim Guraj

Si falet dhe si agjëron udhëtari?

Kushtrim Guraj

MOS AGJERIMI PËR SHKAK TË SHTATZANISË

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU