Rtv Pendimi
Hoxhallaret

Mustafa Terniqi

Mustafa Terniqi. Lindur me 02-05-1977. Aktualisht eshte Drejtor i Davetit dhe Perkujdesjes se Hoxhallareve prane LHSH (Lidhja e Hoxhallareve te Shqiperise), dhe anetar i komsionit te fetvave prane LHSH. Hatib ne Xhamine e Bardhe dhe Ligjerues ne Xhamine e Madhe (Durres). Eshte thirres i njohur dhe aktiv me ligjaratat e tij neper xhamija te ndryshme brenda dhe jashte Shqiperise. Eshte i martuar dhe ka disa femije. Ne kerkim te diturise islame ka dalur qe ne moshen 16 vjecare. Ka kryer shkollen e mesme ne Siri. Ndersa studimet e Larta per Teologji – dega fikh, ne Liban. Me vone do te trasferohet serisht ne Siri, ku edhe do te specializohet ne Shkencen Hadithit, nga Shejhu i nderuar shqiptar, Abdulkader Arnauti (r.h). Gjate qendrimit ne Siri ka punuar si redaktor fetar ne Shtepine botuese “Darul-Me’mun Liturath” , Damask, ku edhe ka botuar 3 libra
ne gjuhen arabe. Nje prej librave te autorit e gjejme edhe ne gjuhen shqipe “Kumtesa e udhetimit”. Eshte autor i disa librave islame ne gjuhen shqipe dhe perpilues apo autor i nje mori shkrimesh te botuara ne revista te ndryshme si Argumenti, Gazeta Lidhja, etj.

 

Të ngjajshme

Në moshën 76 vjeçare, ka ndërruar jetë imami i shquar Asllan ef. Murati nga Mitrovica.

Hevzi Hasani

Hoxhë Muhidin Ahmeti

Kushtrim Guraj

Hoxhë Osman Abazi

Kushtrim Guraj

Halil Kastrati

Kushtrim Guraj

Prof. Dr. Musa Musai

Kushtrim Guraj

Elvis Naçi

Kushtrim Guraj

PËRKUJTIM PËR MUHIDIN AHMETIN

Kushtrim Guraj

Muderris Rexhep Ismaili, me rastin e 145 vjetorit të lindjës dhe 60 vjetorit të vdekjës

Kushtrim Guraj

Sali Ibraimi

Kushtrim Guraj