Rtv Pendimi
Dija & Daveti

NË QELINË E LIRISË

Na kanë dhënë këpucë dhe na kanë marrë rrugët.

Na kanë dhënë parlamente dhe na kanë marrë larine.

Na kanë dhënë parfum dhe unazë dhe na kanë marrë dashurinë.

Na kanë dhënë qumësht të thatë dhe na kanë marrë fëmijërinë.

Na kanë dhënë xhamia dhe na kanë marr imanin.

Na kanë dhënë plehëra kimike dhe na kanë marrë pranverën.

Na kanë dhënë truproje dhe dryna dhe na kanë marrë sigurinë.

Na kanë dhënë protestues dhe na kanë marrë revolucionin.

Na kanë dhënë shkallë dhe na kanë marrë fronin. Na kanë dhënë kurorë dhe na kanë marrë kokën.

Na kanë dhënë libra dhe na kanë marrë shkollën.

Na kanë dhënë lirinë dhe na kanë hapur burgjet.

Na kanë dhënë shtëpi dhe na kanë marrë familjet.

Na kanë dhënë shoqëri e na kanë lënë të vetmuar. Pra, kujdes kur merrni!

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi

 

 

 

Të ngjajshme

VLERA E FJALËS LA ILAHE IL-LALLAH

Irfan Jahiu

VLERA E BESIMIT NË FSHEHTËSINË – GAJBIN DHE KUPTIMI I TIJ

Irfan Jahiu

SHTATË GRUPET E SHPËTUARA

Irfan Jahiu

RREZIKU I PIJEVE ALKOOLIKE DHE NARKOTIKËVE

Irfan Jahiu

LIGJËSIMI I SELAMIT DHE DOBITË E TIJ

Irfan Jahiu

POROSI TË RËNDËSISHME PËR ÇDO DYZETVJEÇAR

Irfan Jahiu

TË KAPURIT PËR ADHURIME PAS RAMAZANIT

Irfan Jahiu

AGJËRIMI I GJASHTË DITËVE TË SHEVALIT – RREGULLA DHE DOBI

Irfan Jahiu

BAJRAMI – RREGULLA DHE DISPOZITA

Irfan Jahiu

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU