Rtv Pendimi
Ilaçe për zemrën / Rukja Probleme shpirtërore & shoqërore

NËNTËMBËDHJETË KËSHILLA PËR JETË MË TË LUMTUR

 1. Martoje personin e përshtatshëm, ai 90% do të jetë sebepi i lumturisë apo i pikëllimit tënd.
 2. Punoje profesionin që e do dhe që e meriton ta harxhosh rininë tënde për hir të tij.
 3. Le të jetë synimi yt i parë në jetë përkujdesja për familjen dhe në lumturimin e tyre.
 4. Dhuroju shokëve dhe të afërmve të tu më shumë sesa që presin nga ti.
 5. Mos e ndëshko veten, falja vetes dhe tjetrit gabimet e së kaluarës.
 6. Për çdo ditë bëja një vepër të mirë atij që nuk e njeh dhe kërko kënaqësi në dhënie, para se të kërkosh në marrje.
 7. Nëse detyrohesh të zgjedhësh mes urisë dhe borxhit, zgjedhe urinë.
 8. Që të mos jesh i uritur apo të kesh nevojë për dikë, ruaje një pjesë të të hyrave të tua, sado që të jetë ajo.
 9. Largohu nga shokët e tu që janë dështakë dhe kapu për ata të suksesshmit dhe për ata që nuk hezitojnë fare të të ndihmojnë.
 10. Sillu me çdo njeri sikurse të ishte shoku që nuk e ke parë me vite.
 11. Kur pranon të punosh një punë, bëhu i drejtë dhe i ndershëm në kryerjen e saj.
 12. Bëhu shpikës dhe merr iniciativa për punë.
 13. Bëhu trim dhe vetë barte përgjegjësinë e gabimeve të tua.
 14. Dallohu nga të tjerët me optimizëm e produktivitet dhe filloje ditën tënde me një faqe të re.
 15. Bëhu i butë dhe besnik me ata që punojnë me ty.
 16. Lumturia nuk ndërlidhet me pasuri apo me pozitë, po me mënyrën se si e shikon jetën në të.
 17. Mos i anashkalo mendimet e njerëzve për ty, sepse ka mangësi që ti nuk i sheh te vetja.
 18. Shiko gjithmonë lart në kulm dhe bëhu sikurse milingona, e cila hip dhe bie disa herë. derisa të arrijë në kulm.
 19. Dhe e fundit, mos vepro diçka që nëna jote nuk mundet të krenohet me të apo babai yt të ndihet i nënçmuar!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

SA I SHTRENJTË QË ËSHTË LOTI QË DEL NGA FRIKA E ALLAHUT

Irfan Jahiu

VDEKJA

Irfan Jahiu

PSE PIKËLLOHESH ?!

Irfan Jahiu

DEGËT NGA ARI

Irfan Jahiu

LUMTURIA ËSHTË E THJESHTË PO NE NUK DIMË SE SI TA GJEJMË

Irfan Jahiu

SHPIRTI IM, TË LUTEM PËR HIR TË ALLAHUT TË MË SHPËTOSH!

Irfan Jahiu

VDIQ PRANË VËLLAIT TË VET NË VARR

Irfan Jahiu

PLAGA E GJUHËS ËSHTË MË E RËNDË SESA E TRUPAVE

Irfan Jahiu

RREZIKU I PADREJTËSISË

Irfan Jahiu

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU